'Отменят коалиционното споразумение между 'Атака', бледото копие на 'Атака' и още по-бледото копие на 'Атака'

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2019 в 10:41 9530 0

„Мнението на „Атака” е, че този мандат трябва да бъде завършен. Програмата, която сме подписали с партия ГЕРБ, трябва да бъде завършена”.

Това коментира заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов в предаването „Здравей, България” по повод  отстраняването на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединените патриоти”.

„Преди няколко дни са се събрали колеги от НФСБ и ВМРО и са решили да променят правилника на групата. Променяйки го, вече да променят коалиционното споразумение. И решава групата да промени коалиционното споразумение. Показах и на юристи тези документи – посмяха се. С вторичен акт искат да променят първичен – коалиционното споразумение. Искат да развалят коалиционно споразумение. Във вторник НФСБ и ВМРО хванаха коалиция „Обединени патриоти” и я строшиха в земята. Незаконно е”, категоричен е Чуколов.

„Всъщност те отменят коалиционното споразумение между „Атака”, бледото копие на „Атака” и още по-бледото копие на „Атака”. А всъщност какъв е проблемът за държавата? Те строшиха тази коалиция, а ГЕРБ са подписали споразумение с тази коалиция ”, коментира още Чуколов. По думите му от партия „Атака” не е била информирана за срещата във вторник.

„Тук не е до детронирането на Сидеров, а до детронирането на „Атака”, до изчезването на „Атака”. Направили са двама съпредседатели. А защо няма съпредседател от „Атака”, защо няма секретар на ПГ от квотата на „Атака”?, попита Чуколов. Според него с всичко това се цели отстраняването на партията на Сидеров от коалицията.

Чуколов добави, че юристи на "Атака" са подготвили писмо до парламента по казуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови