Отказаха регистрация на движението на Божидар Димитров

OFFNews 30 април 2018 в 17:30 5786 1

Агенцията по вписванията е отказал регистрация на движението на бившия директор на НИМ Божидар Димитров „Български надпартиен съюз Кан Кубрат“.

Това заяви Димитров пред "Фокус".

„Това не беше искане за регистрация на партия, а на най-обикновена неправителствена организация, независимо от това, че тя ще се занимава с решаване и на политически проблеми“, посочи Димитров. 

Той обясни и какви са били аргументите за отказа.

„Основната ни цел беше да сменим формата на управление на България от парламентарна на президентска република, смятайки нея за по-добра по ред показатели. Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н. Най-неочаквано получихме отказ. Аргументите за това са от няколко изречения, за които, честна дума, се чудех дали да се смея или да плача. Аргументите са, че ние желаем да променим конституционния ред в България, а това е незаконно и, едва ли не, ще извършим държавен преврат или държавна измяна“, подчерта Божидар Димитров.

Според него обаче истинските мотиви за отказа са други.

„Очевидно сме уплашили част от сегашния политически елит, който знае, че няма да има място в това, което сме предвидили като втора точка – съставени от президента „професорски правителства“. В тях ще влизат хора, които са супер специалисти в конкретна област, но и мениджъри. Както направи Цар Борис III между 1935 г. и 1943 г. и България отбеляза рязък скок в своето развитие. Необразованите хора ще бъдат вън от политическия елит на България и за това очевидно са се активизирали и постарали на първо четене да ликвидират този опит да се промени формата на управление на България и компетентни хора да управляват“, коментира той.

Димитров допълни, че решението за отказ на регистрация ще бъде обжалвано пред Софийския градски съд. 

"Съзнателно ни тласкат, дявол да го вземе, към нещо, което се нарича политическа партия, избори и т.н. Ние не желаехме да
участваме в това, но очевидно ще пожелаем, дори и да разберем дали българския народ иска да го управлява неговият истински елит – българските професори“, каза още Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

1

Mayya

30.04 2018 в 18:48

Като знаем как се взима професура (примерно в библиотекарския) и кои стават професори, туй със "супер специалистите" стои, като прах в очите на баламите.
 
X

Подкастът на OFFNews