Божидар Димитров учредява движението си, Калки в ръководството

OFFNews 05 март 2018 в 08:04 8589 7

Бившият шеф на НИМ Божидар Димитров учредява днес ново движение.

Конгресът за създаването на Българско надпартийно движение "Кубрат" (БНСК) ще е във военния дом-паметник на столичната ул. "Солунска" 21 от 14 часа, съобщиха от Боянски клуб за подкрепа на българската държавност и нация.

Форумът ще е под ръководството на проф. Божидар Димитров, арх. Миломир Богданов, д-р Костадин Георгиев - Калки, Христо Бойчев и ген. Стоимен Стоименов. Сред кандидат-членовете са хора "от национално отговорните академични среди, интелигенция, офицерство и професионалисти, с гости от Унгария и български политически и граждански организации", се казва още в съобщението. 

За създаването на новото движение Божидар Димитров съобщи на 30 януари. Тогава той уточни, че формацията може да се трансформира в партия.

Движението ще работи за възход и величие на България. Това може да стане само при президентска република. Не можем да продължаваме да влачим с тази атрофирала парламентарна република”, уточни проф. Димитров. Първоначално насрочената дата за учредяване на движението - 4 февруари, бе отложена, заради заболяване от грип на много от инициаторите, по думите на бившия шеф на НИМ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7606

7

Shteryu Atanaso

05.03 2018 в 18:14

Хан Кубрат е забранил производството и употребата на алкохол в Бг, изкоренявайки лозя и забранявайки всякаква примитивна дистилация!
Хан Кубрат щеше да забрани и всяко производство и търговия с цигари, ако живееше сега!!!
Хан Кубрат щеше да забрани всяка отрова, предлагана на Бг народа ...
...
А Божидар Димитров не би направил нищо подобно!!!

12182

5

sawall

05.03 2018 в 12:21

Да си основава каквото иска, сигурно се вижда вече и като президент на президентската република. Смешник...

9034

4

JAusten

05.03 2018 в 09:52

Жалко за Христо Бойчев, много остроумен човек, но явно е загубил това си качество, щом си е дал името под наем.

11977

3

МБ

05.03 2018 в 09:29

Може да направи движение, може да направи партия, но аз никога няма да гласувам за човек като Б. Димитров. Знае историята (това му помага да се изявява и като патриот), сладкодумен разказвач е (добри в това, и благодарение само на това, че могат да забаламосват с приказки, много мазници се изредиха да ни управляват).
Преди години Димитров се изкара в публ. пространство за голям женкар, да не се изразя и с по-груби думи как той се похвали, мисля, че не е женен, няма семейство, деца?! Какво да очакваме от него, освен че на стари години иска да се сдобие с някаква слава, предвид занаята му, който го надъхва да търси начин и той да се нареди между управниците в историята на БГ.
Аз бих гласувал за уравновесен, по-млад човек, показал вече безусловна отговорност пред пред семейство и граждани, а не за авантюрист като него, готов да се заиграе заедно със С. Трифонов.

7489

2

Angel Ivanov

05.03 2018 в 09:29

Като се виждат "учредитилите" става ясно че това е поредни я проект на кумонстическите лъже "патриоти"!