От "Нефтохимик" отрекоха да са заплашвани от ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2016 в 18:49 3015 0

Ръководството на "Нефтохимик" отрече да са били заплашвани ГЕРБ и не са получавали ултиматуми за президентските избори, като опроверга говорителя на парламентарната група на БСП Жельо Бойчев. 

Ето и цялото изявление на "Нефтохимик" без редакторска намеса:

Във връзка с публичното изявление на говорителя на ПГ на БСП Жельо Бойчев, че „Нефтохимик“ е бил заплашван от ПП ГЕРБ, ръководството на клуба заявява пред цялата общественост, че екипът на „Нефтохимик“ никога не е получавал заплахи и ултиматоми във връзка с предстоящите президентски избори.

На поредната провела се среща на 10.11.2016 г. между представителите на клуба с кмета на Община Бургас Димитър Николов и общински съветници от ОбС Бургас бяха обсъдени плановете за развитието на „Нефтохимик“, както и на спорта в Бургас. Заплахи, свързани с финансирането на клуба не само, че не са се състояли, но те са невъзможни на фона на факта, че издръжката му идва от спонсори, рекламодатели и дарители. Главен акционер в клуба е Общината, но тя го финансира единствено в рамките на Наредбата за финансиране на спортните клубове.

Въпросът за издръжката на „Нефтохимик“ бе засегнат от кмета Димитър Николов в уверение на футболистите и работещите в клуба, че то е подсигурено за целия сезон и от тях се очакват единствено резултати. Освен мерките за класиране на представителния тим на челни позиции в елитното първенство, подробно бяха обсъдени и целите пред детско-юношеската школа, свързани с разширяването на тренировъчната база.

Напомняме, че „Нефтохимик“ е общински клуб и негов принципал се явява местният парламент, съставен от представители на различни политически сили. Всички те са в правото си да поискат отчет за изпълнението на дългосрочната стратегия за развитие на клуба, да се запознаят с целите пред него и да предложат мерки за подобряване на качеството му на работа.

В тази връзка ръководството на „Нефтохимик“ изразява благодарности към кмета и представителите на ПП ГЕРБ за интереса им към развитието на клуба и ще се радва да се срещне и с всички други политически партии, които проявят интерес към проблемите и предизвикателствата пред футбола в Бургас. Но още веднъж категорично заявяваме, че няма да допуснем името на отбора да бъде въвлечено в политическото съревнование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови