От есента шофьорите ще получават имейл или SMS известия за нарушения

OFFNews 21 август 2023 в 14:56 6129 1

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

От есента шофьорите ще получават имейл и есемес известия за извършени нарушения по пътя, заявиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" в социалните мрежи.

Законовите промени в Наказателния кодекс бяха приети в края на юли тази година. Бе въведена и практика на конфискация на автомобила, ако се установи, че шофьорът е употребил наркотици преди да застане зад волана, или има над 1,2 промила алкохол в кръвта си.

"Продължаваме промяната" (ПП) уточняват, че тази мярка е заложена, тъй като в момента има много нарушения и санкции, но по-голямата част от тях стоят неплатени и невръчени.

До момента процедурата бе по-сложна - нарушителите са длъжни да отиват на място в КАТ и да проверяват имат ли глоби.

От ПП ще настояват в училищната образователна система да се въведат часовете за безопасност на движението, като те могат да бъдат съчетани със запознаване на последствията от употребата на наркотици, казаха още от пресцентъра на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

21.08 2023 в 18:36

Не е важно да получават известия за извършентие нарушения - трябва да се намери начин за редовно връчване на наказателни постановления по електронен път, и ефективно събиране на наложените парични санкции. Един куп пари не се събират и хората си карат като дебили.
 
X

Да помогнем на украинските деца!