От БСП поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2016 в 12:45 4164 14

Мерджанов пред Паметника-костница на съветските войни

„Днес свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света".

Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред стотиците, събрали се днес да почетат Деня на Съветската армия в София.

По думите му българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и за в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ.

Мерджанов подчерта, че историите на българския и руския народ многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока народите ни са постигани успехи. Мерджанов подчерта, че те заедно са пропъдили фашистите от България.

„Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на руската армия и това което тя е дала на България и света”, каза говорителят на левицата.

На паметника на Съветската армия се бяха събрали стотици българи, за да отдадат своята почит и да поднесат цветя там. Там бяха и депутатите от БСП Жельо Бойчев и Красимир Янков, председателят столичната организация на партията Калоян Паргов, както и представители на младежкото обединение в столетницата.

Денят на Съветската армия бе отбелязан и на Паметника-костница на съветските войни в кв. Лозенец, където десетки българи и представители на чужди посолства у нас поднесоха венци и цветя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2016 в 08:40

Тия няма да мирясат докато не ги натоварим на влакова композиция с конски вагони и ги изпратим директно в Сибир да веят червените си знамена там.

24.02 2016 в 08:05

"Над 100 млн. невинни жертви в следствие на комунизма наложен от Червената армия"

Малко източник за тая драматична ЦИФРА може ли? Че на страха очите са големи, ама твойте са направо астрономически големи.

24.02 2016 в 07:24

Eми ДЕМОНОКРАТИТЕ поне да бяхте променили Химна, защото той е приет по комунистическо време по искане на СССР.

Дори имаше куплет:

Дружно братя българи
с нас Москва и в мир и бой
Партия велика води
нашия победен строй!

Като сте толкова праволинейни, защо не въстановихте заедно с РЕСТИТУЦИЯТА и ПРИВАТИЗАЦИЯТА и стария БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ХИМН "Шуми Марица"? Нали всички митинги на сДС започваха и свършваха именно със "Шуми Марица"?

Обаче, когато дойде време за гласуване, така се извъртяхте като шаврантии, че остана пак КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ХИМН "Мила Родино" (композиран между впрочем по една стара еврейска мелодия)?

И като идейно съдържание и като музика "Шуми Марица" стои много по-високо от "Мила Родино", но вие сте просто едни продажни дупедавци, които си завъртяха гъзовете на Запад вместо на Изток. Затова дори и комунетата ви се присмиват. Омерзен съм.

23.02 2016 в 20:58

Почитане на армия, довела със себе си един престъпен (напомням, че терминът "престъпен" е приет от всички големи политически партии в България, вкл. от БСП!) режим!? Режим довел до масови убийства, заточения и разбити животи??? Тези хора са за разстрел без никаква пощада!

23.02 2016 в 18:08

Номер:8 Ако България стане провинция на Истанбул ти по добре ли ще се почустваш?

23.02 2016 в 16:49

Поне няколко от лицата на снимката ми изглеждат крайно съмнителни.

23.02 2016 в 15:08

№7
Когато прaвешкият селянин Живков предложи България да стане 16-та република на СССР, ти сигурно си се чувствал най българин. Отврат!

23.02 2016 в 14:36

Под руско робство се чувствах повече българин за разлика от сега.

23.02 2016 в 14:35

Да подкрепяш руските неонацисти и да приказваш за прогонването на немските... БСП има силно шизофренично присъствие. Да не говорим , че честват Деня на защитниците на Отечеството, което е руски празник. С други думи тяхното "отечество" явно е Русия.
ДПС и Атака не са ги допуснали или по-късно в посолството ще ги поканят!?

23.02 2016 в 14:29

Предатели и продажници! Марш в Сибир, отрепки.