От БСК питат Бъчварова защо не са поканени в обсъждането на Закона за МВР

OFFNews 13 септември 2016 в 13:51 3826 2

От БСК питат Бъчварова защо не са поканени в обсъждането на Закона за МВР

От Българската стопанска камара (БСК) изпратиха писмо до председателя на парламента и премиера, с което питат защо не са били поканени на общественото обсъждане на промените в Закона за МВР

Писмото е подписано от председателя на камарата Божидар Данев. В него се посочва, че МВР се издържа от данъкоплатците, каквито са гражданите и бизнеса. В тази връзка те имат право на участие в подобно обществено обсъждане, особено когато става въпрос за изразходването на бюджетни средства.

От БСК задават и няколко въпроса, един от които е какъв ще бъде резултатът от подобно обсъждане.

Ето и пълния текст на писмото:  

ДО

Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 43-ТО НС

Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ
ПО ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ И
ОБЩЕСТВЕН РЕД (КВСОР) ПРИ 43-ТО НС


КОПИЕ:

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-ЖА РУМЯНА БЪЧВАРОВА
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОТНОСНО:

Заседание на Комисията по вътрешна сигурност за обществено обсъждане на промени в Закона за МВР, № 602-01-9/23.02.2016 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

След като се запознахме с програмата за работа на КВСОР, констатирахме, че за проведеното на 13.09.2016 г. обществено обсъждане на реформите в МВР не са поканени и не е осигурен достъп на представителите на бизнеса и гражданското общество.

Във връзка с това, изразяваме категоричното си несъгласие с начина, по който се дискутират с обществеността предложенията за промени в Закона за МВР (№ 602-01-9/23.02.2016 г.), и очакваме адекватен отговор на следните въпроси:

Въз основа на коя процедура се провежда публичното обсъждане, при положение че в ПОДНС няма разписана възможност за провеждане на такова?
Защо в т. нар. публично обсъждане не са поканени и не е осигурен достъп на представителите на бизнеса и гражданското общество, а само на синдикати и дирекции в МВР? Парламентът ли е мястото за среща на политическото ръководство на МВР с подчинените му административни структури?
Какъв ще е резултатът от това обсъждане - решение или друг акт, и на какво основание?
Напомняме, че държавните институции и, в частност - Министерството на вътрешните работи, са на бюджетна издръжка, формирана от данъците и таксите, събирани от гражданите и бизнеса в Република България. На тази база считаме, че имаме пълно основание да участваме при обсъждането на съответните законодателни промени и дефинирането на политиките, както и да предлагаме съответните решения, свързани с разходването на публични средства.

С УВАЖЕНИЕ,

/п/

БОЖИДАР ДАНЕВ
Изпълнителен председател

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

2

66

13.09 2016 в 23:08

ДАНЪКОПЛАТЕЦЪТ е началник на дупетатите !

дупетатите да не забравят кой им е началник !

Лукойл не плаща данъци, защото е на загуба ! ;)

лукойл е нищо като началник !