Оставките на министрите влизат в парламента другата седмица

OFFNews 04 септември 2018 в 12:40 2169 0

Оставките на министрите влизат в парламента другата седмица

На заседание на председателския съвет в Народното събрание в понеделник ще бъдат обсъдени оставките на тримата министри, които бяха отстранени от постовете си след катастрофата край Своге. Засега трите оставки не са факт, тъй като те не са гласувани от депутатите. Процедурата ще бъде задействана следващия понеделник. 

По-рано днес лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов допусна, че оставките може и да не бъдат одобрени от Народното събрание. 

Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на НС Цвета Караянчева.

Не са обсъждани нови имена на министри, добави тя.

Председателят на НС отбеляза, че стабилността на коалицията е гарантирана с мандата, който е даден от избирателите. Тя призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори и подобни разговори като този вчера, са оздравителни.

Караянчева беше категорична, че няма правителствена криза. В новия политически сезон председателят на НС очаква решенията да се взимат динамично.

Надявам се на бързи решения по заседанията на комисията, коментира Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews