Остава блокадата на границата с Гърция. Московски: Няма такава подигравка с България

OFFNews 20 февруари 2016 в 14:56 15385 30

Ивайло Московски.

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски след проведена среща на ГКПП "Кулата" заради блокадата на българо-гръцката граница.

Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи, категоричен беше министърът пред агенция "Фокус".

По думите му от гръцка страна на срещата са присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите, обясни Московски.

По думите му гръцките фермери се подиграват зловещо с нас: „Просто съм възмутен от дъното на душата си”.

Блокадата на шестте пункта продължава, обяви Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). Филипов уточни, че по време на преговорите не се е стигнало до решение.

Транспортният министър не изключи варианта за замразяване на дипломатическите отношения с Гърция.

Според него, Европейската комисия действа неадекватно:

"Говорих половин час с комисарката по вътрешен пазар и индустрия. Каза, че много ми благодари, че я информирам в детайли за ситуацията и ще наблюдават отблизо случая. Викам им: "Ами наблюдавайте. То вече един месец бедстват хората. Наблюдавайте. Още един, два, колкото искате".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!