Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Още ключови смени: ДНСК с нов началник

Мая Младенова 31 декември 2021 в 15:17 5384 0

Снимка МРРБ

Инж. Лиляна Петрова

И в последния ден на годината продължават смените на хора на ключови държавни постове.

С нов ръководител е Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобщава МРРБ. Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи на поста инж. Лиляна Петрова на мястото на арх. Влади Калинов.

От министерството посочват, че инж. Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол и познава отлично работата на дирекцията. Била е началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област. Преди да оглави двете структури е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община. Има магистърска степен по специалността „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство. Завършила е „Инженерна геоекология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

По-рано днес бе съобщено, че с нов шеф е Българската агенция за безопасност на храните. Вчера пък бе сменено ръководството на Летище София и НКЖИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews