Още един руски дипломат е нежелан у нас

OFFNews 30 октомври 2019 в 17:38 2590 0

Още един дипломат е нежелан в България, тъй като не е получил одобрението на една институция при съгласувателната процедура между ведомствата, съобщиха от Външното министерство. Той все още се намира в Русия и трябваше да поеме поста аташе по въпросите на отбраната в руското посолство в София. Дипломатът не е обавен за персона нон грата.

Посолството на Русия у нас е било извиестено за случая.

Руският дипломат, който трябваше да напусне територията на България в срок от 24 часа, е отпътувал с директен полет за Москва заедно със своето семейство, съобщиха още ог МВнР.

Вчера МВнР връчиха нота на руския посланик, с която се поставя срок от 24 часа руският дипломат, разследван за разузнавателна дейност у нас, да напусне България.

Преди това от прокуратурата съобщиха за разследването след сигнал на ДАНС, при което е установено, че в продължение на близо година гражданин на Руската федерация е шпионирал. Според съобщението на прокуратурата руският гражданин има статут на дипломат, акредитиран у нас - първи секретар в посолството на Руската федерация в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови