Осъденият бивш хасковски кмет Георги Иванов отново се кандидатира

След четирите си мандата той се обяви за последната надежда за промяна на града

OFFNews 05 септември 2023 в 14:40 983 0

Снимка БГНЕС, Архив

Георги Иванов

След четири мандата и една присъда бившият кмет на Хасково Георги Иванов се кандидатира отново за местните избори.

Той е кандидат на партия "Български гласъ", а мотото му е "Да се обединим, за да победим!", предаде БТА. Иванов се обяви и като "последната надежда за промяна в Хасково":

"По времето, в което управлявах, аз доказах, че този град може да бъде прекрасен, красив, чист и подреден - посочи Иванов. - Впоследствие хората разбраха каква е разликата, разбраха, че от всеки човек кмет не може да стане."

На 10 юли Иванов бе осъден заради незаконно разрушаване на сградата на бившия затвор в града, която е паметник на културата с национално значение. На предходните избори през 2019 г. Иванов отново опита да се кандидатира за градоначалник, но общинската избирателна комисия отказа да го регистрира заради присъдата (първоначално условна, а от лятото на тази година - глоба - б.а.).

Георги Иванов бе кмет на Хасково за четири мандата от 1999 до 2015 година. Негова бе идеята за построяването на монумента "Света Богородица с Младенеца" на хълма Ямача над града, който впоследствие стана символ на града. По време на управлението му срещу него бяха образувани няколко наказателни дела, но само това за затвора приключи с осъдителна присъда от 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и 2 г. лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика