Quantcast

Оригиналът на клипа на Реформаторите ползван от Нова ТВ и Дарик преди 4 години

OFFNews Последна промяна на 09 април 2014 в 18:55 5208 15

Сюжетът в предизборния клип на Реформаторския блок, който излезе само преди няколко дни, е използван и от Нова ТВ и Дарик преди 4 години.

Клипчето на двете медии е създадено за националната им кампания, стремяща се към увеличение на избирателната активност на парламентарните избори през 2009 г. 

Полемиката около предизборния клип на РБ започна, когато се разбра, че през 2008 г. в Щатите е заснето видео с участието холивудски актьори, които се включват в кампания за активно гласуване в страната, което подозрително много напомня на това на Реформаторите. 

По-долу може да видите клипчетата по хронологичен ред:


Едно време в САЩ.
Дарик и Нова ТВНастоящият предизборен клип на РБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2014 в 11:15

Да ви имам проблемите, чистофайници негласуващи... Дали е плагиатстван или не клипът, изобщо няма значение. Макар че силно се съмнявам, че проблем за американците е, че зад един истински глас стоят 100 купени. Та, накратко, разумният негласуващ човек дава моя глас на Пеевски или Дудука, което за мен е предателство към здравия разум. Не ви уважавам! Точка!

10.04 2014 в 11:09

Вече казах, че е първият предизборен клип от съществуващите до сега в България, който ми харесва. А сега казвам:СУПЕР Е! Идеята е същата, но изпълнението е много по-вълнуващо, динамично. СТРАХОТНО! Който плюе, просто завижда. А най-хубавото е, че ни агитират да гласуваме, а не за кого!

10.04 2014 в 09:15

Ето ти и виц: "Толкова политици плагиатстват от Бай Ганьо, а вие за едно клипче..."

10.04 2014 в 08:27

//Всъщност, идеята е много хубаво реализирана. Какво като е копирана? //

Няма лошо разбира се, ако беше копирана от комундели, но хора които имат претенции да са флагмани на демокрацията и колтуртрегери, да не могат да генерират собствени идея, то идеята е безкрайно лоша.

п.п.
Мда, избора много отдавна съм го направил, а това само го затвърждава.

09.04 2014 в 22:40

WcWcWc... размисли на "глас"...


... хахахахахахахахахаха

09.04 2014 в 22:37

... log ли си гол ли си ма си жалък... ей на виж:

" Цитатника на Мао", " Цитатника на Волгин", " Цитатника на Симов", " Цитатника на LOG"... кой от кой по-кЪдърен!

... кутееееееееееев, сбирай си пасмината, кутев

... хахахахахахахахахаха

09.04 2014 в 22:33

Според мен по-лошото е, че клипа не е изплагиатстван. Просто, същите хора, за които е направил клипа Спийлбърг, са направили няколко кампании у нас. Абсолютно безкористно под формата на някое НПО с иделана цел. Естетвено след време им връщаме жеста с отдаване на концесии за шистов газ, ремонт на електрогенератори, закупуване на военна техника и т.н. Не, че се занимавам с конспиративни теории, ама ако беше крадено или изплагиатствано, същите тези хора щяха отдавна да са писнали и да са си опазили правата.

09.04 2014 в 22:23

Клипът е изплагиатстван, което е лошо. Още по-лошо е, че е изплагиатстван бездарно и вина за това само отчасти носят актьорите. Посланието в него е: разумът може да ти казва, че няма смисъл да гласуваш, но ... "ако до всяко добро същество" и т.н. вехти меми от деветдесетте. Стари лица, стари припеви, с една дума леймърска работа, която казва единствено: ние сме супер морални, ама плагиатстваме яко, ние сме супер интелигентни, ама дори и това не можем да направим като хората, ние сме супер различни, но не можем да ви предложим нищо ново. Клипът на Спилбърг е съвсем друга работа - там има наистина плавен преход, има закачка, има хумор, има драматургия. Айде сега цъкайте минусчетата. Дано да ви стане по-хубаво.

09.04 2014 в 22:23

... барем се разбра, че Леопадо ди каБрио не е македонец... щото иначе...

... хахахахахахаха

09.04 2014 в 22:15

Това сега откраднато ли е или едни и същи хора са правили и трите кампании (безплатно естествено). :)