Орешарски: Приоритет ни е преодоляването на различието между регионите

OFFNews 12 февруари 2014 в 21:48 2575 7

„За нас не е от значение политическата принадлежност на кметовете от различни общини“, заяви министър-председателят в отговор на писмото на председателя на ПГ на ГЕРБ. Позицията на премиера бе разпространена преди малко от правителствената информационна служба.

Основен приоритет в управленската програма на правителството на Република България е преодоляването на различието между регионите в страната. Това пише министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на писмото, което бе получено в Mинистерския съвет от председателя на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

Премиерът Орешарски подчертава, че правителството полага много усилия за намирането на средства за българските общини. „Такива са предвидени както от фондовете на Европейския съюз, така и в държавния бюджет за 2014г. Един от основните инструменти в тази посока е публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, отбеляза министър-председателят.

Премиерът Орешарски подчертава, че кабинетът има добър диалог с общините в рамките на Съвета по децентрализация и на НСОРБ. „За нас не е от значение политическата принадлежност на кметовете от различни общини. В рамките на НСОРБ съм готов да се срещна с всички представители на местната власт и да коментирам посочените теми. Готов съм да дискутирам и с Вас въпросите, които поставяте във Вашето писмо“, пише още министър-председателят Пламен Орешарски до председателя на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови