Оборудват зала за четвърт милион за срещата на 11 президенти у нас

OFFNews 10 август 2016 в 12:34 3800 2

Оборудват зала за четвърт милион за срещата на 11 президенти у нас

Правителството отпуска 250 хил. лв. на администрацията на президента за оборудване на зала за предстоящата среща на президентите от формата "Арайолуш". 

През септември страната ни ще бъде домакин на срещата, в която участие ще вземат президентите на Германия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Латвия, Естония, Португалия, Финландия, Италия и Малта. За тази цел ще бъде изградена и оборудвана зала в сградата на президентството, която трябва "да отговаря на представителните функции на институцията, и за осъществяване на международната програма на Президента във връзка с домакинството на България на Срещата на държавните ръководители от групата „Арайолуш”, се посочва в решението на правителството, взето в сряда. 

Българското домакинство на формата стана ясно миналата есен и не е ясно защо средствата не са предвидени в бюджета на президента още с гласуването на бюджета за тази година. 

Миналата година срещата се проведе в замъка „Вартбург“ и в град Ерфурт, Федерална република Германия и на нея държавните глави обсъдиха бежанската криза. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

10.08 2016 в 23:54

Ние залата Варбург я биеме отвсякъде с един 12стак.
С двутактова зала взели да ми се хвалят.

11751

1

Big Smile

10.08 2016 в 17:58

Миналата година имаше среща за Антарктида, която струва на данъкоплатеца два пъти повече...
Viva Maduro!