Quantcast

Обявяват нов търг за "Хемус" след две седмици

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2016 в 20:15 3270 4

Снимка БГНЕС, Архив

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Магистрала "Хемус" ще се строи. Финансирането обаче няма да бъде от Европа, а с пари от държавния бюджет", съобщи пред bTV министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Според нея Павлова нова обществена поръчка за строителството на "Хемус" ще бъде обявена след най-малко две седмици, ако двата консорциума, спечелили предишния търг не обжалват спирането му.

По думите на министъра финансирането на този проект ще бъде от държавния бюджет, най-вероятно с парите, които са спестени от свръхсъбираемост на данъците и с парите, които митниците са успели да спасят от контрабанда.

"Пари от Европа по транспортните програми няма да останат за строителството на магистралата. Доизграждането на магистралата от Ябланица ще струва общо 750 милиона лева без ДДС. Пари от строителството на „Струма”, които да бъдат пренасочени за „Хемус”, също няма да останат, така че единственият вариант е да бъдат определени и отделени финанси от държавния бюджет", категорична беше Павлова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 07:34

Отново герб се учат от по-добрите крадци -- това са номерата на Станишев от 2007-8-а.

16.02 2016 в 21:06

Туркиньо тлъста а този търг защо успя да мине при теб веднъж и чак след Лондон си размърдахте задниците? Вие не проучвате ли предварително каква е реалната себестойност и какви са фирмите, на които плащате милиарди? Много ги научихме да прахосват тези паразити! Нали те не ги плащат и са зависими теглят милиард и ги пренасочват! По 100 фирми за строежи откриха едни и същи.

АМА ЕВРО ПОМОЩИТЕ СВЪРШИХА И СЕГА НА КРЕДИТ С ЛИХВА ПАК НАДУТА ЦЕНА ЩЕ ДАВАТ РОБИТЕ!!!

16.02 2016 в 20:57

Е кaк дa нямa пaри ,нaли не се крaде ,що не вдигнете винетките още,дaнък вредни хрaни,рaзни други дaнъци си измислете,нямa проблеми,но кaто се изнесеме всички от тaя нaшa тaтковинa-мaщехa кой ще цицaте,може би бежaнците пристигaщи тук ,те обaче може и дa ви резнaт шишaрките,a ние ще бегaме през океaн нaй-мaлко!

16.02 2016 в 20:46

Няма как. Трябва да напълним гушките на господарите. Като няма от ЕС то от нашите пари.