НПСД изгони председателя си заради коалицията с Марешки

Орхан Исмаилов: Касим Дал, Местан, Доган - в чувала и на бунището!

OFFNews 29 януари 2019 в 18:52 6420 0

Изпълнителният политически съвет на „Народна партия свобода и достойнство“ е прекратил членството на нейния председател Орхан Исмаилов, а за временно изпълняващ лидерските функции е избран Касим Дал.

След днешната загуба на членството си Исмаилов престава да бъде председател на НПСД, а Дал ще е временен председател до свикване на извънреден конгрес. Решенията са взети с девет гласа „за“ и един „против“, обявиха от пресцентъра на партията.

До днешното изключване на Орхан Исмаилов се стигна, след като учредители, областни координатори и членове на НПСД го обвиниха, че е игнорирал партийното решение  „да не се встъпва в коалиционни отношения" с партия "Воля" на Веселин Марешки.

За нас принципите са над тънките политически сметки и частни интереси. Именно тези принципи и това, че в случая става дума за избори за Европейски парламент, не ни позволяват сключването на коалиционно споразумение с неясни параметри с ПП „Воля“ – част от Консервативния блок на Марин льо Пен, който е крайно националистически настроен срещу всички малцинствени групи и е известен със своята остра ксенофобска реторика и евроскептицизъм, нито с крайнолевия Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ с лидер Спас Панчев или с позиционираната в център-ляво ПП „Обединена социалдемокрация“ - пише в "Декларацията на членове на НПСД за снемане на политическото доверие от председателя Орхан Исмаилов" от 24 януари.

Исмаилов: Стигнахме дотам - да заседаваме в гинекологичен кабинет

Същевременно тази вечер в интервю за bTV Орхан Исмаилов заяви, че е нарушен уставът на партията, тъй като единствено председателят на НПСД имал право да свиква Изпълнителен политически съвет.

Дал в момента прави паралелна партия, частна партия на Касим Дал, каза той.

Цяла година тези мишленца не идваха на Изпълнителните политически съвети, не си плащаха членския внос, обвини съпартийците си Исмаилов.

Не мога да си вляза в офиса. От декември офисът на партията има договор с физическото лице Касим Дал. Сменили са бравата. В момента НПСД е в частния имот на Касим Дал. Стигнахме дотам - да заседаваме в гинекологичния кабинет на заместник-председателя на партията д-р Йончев. Защото офисът ни вече е частен имот, каза досегашният председател на НПСД.

Той твърди, че става дума за "активно мероприятие", тъй като "има заседание, има протокол", че Касим Дал е гласувал за споразумението между НПСД и "Воля".

Това е активно мероприятие на кукловодите на прехода, както го направиха с Местан. Когато говори за принципи г-н Дал: как седна с агента Павел, а със Сава не можа? Това ли е принципът, питам аз? Такива като него - Касим Дал, Местан, Доган - в чувала и на бунището! Нека да дадем път на младите, защото алтернативата е ясна, каза още Орхан Исмаилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !