Касим Дал не иска в 'тюрлюгювеч' с Марешки, лидерът на НПСД го обвини, че отишъл на лекар

OFFNews 28 януари 2019 в 08:06 2602 1

Народната партия за свобода и достойнство (НПСД) няма да бъде част от новата "тюрлюгювеч коалиция" на Веселин Марешки.

Това обяви създателят на НПСД и неин зам.-председател Касим Дал, след като лидерът й Орхан Исмаилов включи  партията във "Воля - българските родолюбци". 

Не съм съгласен с тази коалиция, защото в партията не сме взимали такова решение. Това беше негово лично решение”, заяви Касим Дал. Нашата партия е пронатовска, проевропейска и винаги сме защитавали тези идеи. Именно затова няма как да участваме в една такава коалиция. Идват евроизбори и нито принципите, нито идеите ни позволяват да бъдем в една коалиция с крайната десница в Европа. В тази коалиция участват партии от крайната левица, до крайната десница”, каза още Касим Дал.

Именно затова следващият ход е да бъде поискана оставката на Орхан Исмаилов.

Орхан Исмаилов обяви в профила си във фейсбук, че е поискал Контролният съвет на НПСД да се произнесе в спора.

Той публикува решение на Изпълнителния съвет на НПСД от 15 януари, според което между Воля и НПСД може да се сключи коалиционно споразумение. От документа става ясно, че Дал е подкрепил решението, но не е участвал в гласуването, защото е напуснал заседанието, заради уговорен час при лекар. 

Сега оставката на Исмаилов искат двама зам.-председатели на партията, дванадесет областни координатори и председателите на партийните структури в Анкара и Истанбул. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови