Новото правителство: Патриотите разумни за министерски постове, Сидеров - облагороден от сина си

OFFNews 08 април 2017 в 11:33 15598 4

Снимка БГНЕС архив

Бившият финансов министър Владислав Горанов разказа как вървят преговорите между двете партии, които ще съставят правителство - ГЕРБ и Патриотите. 

„Темата за пенсиите със сигурност ще бъде крайъгълният камък, около който ще се структурира останалият дебат”, обясни той. „Патриотите имат виждане, че приоритетно увеличение на разходите за пенсии трябва да се направи. Каквото и да мислим ние от ГЕРБ, трябва да намерим начин за постигане на консенсус в това отношение”, заяви Горанов пред Нова телевизия.

"Възможни са различни варианти. Патриотите стоят близо до първоначалните анонси, които направиха, а ние стоим близо до първоначалните числа", уточни той.

„Ние търсим дългосрочно и стабилно управление, в което освен политическа рамка, да имаме и балансирана фискална рамка. Рязкото увеличение на пенсиите дебалансира модела и ражда и доста въпроси за това как един допълнителен ресурс може да се вмести в бюджетната рамка. Ако не намалим други разходи, това означава увеличение на дефицита, а от там и на дълга”, каза още той.

"Между ГЕРБ и Обединените патриоти ще има правителство", категоричен беше Горанов. „Аз мисля, че в новите офиси на правителството ще се влезе след края на април”, призна все пак той.

На въпрос как са се променили отношенията между ГЕРБ и лидера на Атака Волен Сидеров,който е имал крайни позиции към тях, Горанов отговори: "Сидеров и опитен пиар специалист и използва във всяка ситуация най-добрите изразни средства, за да постига политическите си сили... Още повече син му се роди. Това облагородява хората“. 

Различията между патриотите за пенсии и мажоритарни избори са ясни, но какво става с рапределението на властта, Горанов коментира: ГЕРБ и Обединени патриоти имат идея за стабилно и предвидимо правителство. А патриотите проявяват завиден разум да изчистят първо политическите спорове и след това да нахлуят на територията на структурата и персоналния състав. Този разум е, за да не се създаде напрежение между самите тях, както и между нас и тях". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

08.04 2017 в 12:59

ГРОБ “убедили“ пУтреотите, че 300 лв. пенсийка е “НЕВЪЗМОЖНО“, ама нова порция “БЕЗПЛАТНО“ саниране този път за 2 МИЛИАРДА от.....БЮДЖЕТА....МОЖЕ....ТИ ДА ВИДИШ.......

МИ не нужно да си Айнщайн за вденеш....от пенсийките КРАДЕНЕ няма как....ЗАСЕГА;
Ама от .....“БЕЗПЛАТНОТО“ саниране.....МАДРЕ МИА....мамини бунадясали мисирченцата патриЮтичнички...новите мисирчета дето ще щъкат под магнолийката...МУ....за колко месеца тоЙзи път.....НЕ ЗНАМ...ЕЙ БОГУ....ама шанса за Боко Кратунят-4 мандат ми се види дори и за Бойкостан невъзможен....не ли!?!?!