Ново 200: Рашидов не вижда проблем за коалиция с БСП

"Защо да не се сравнявам с Антим Първи?", пита се бившият председател на Народното събрание

OFFNews 04 февруари 2023 в 11:31 2185 4

Архив

Снимка БГНЕС

Вежди Рашидов

"Защо не?" - с този въпрос бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов отговори на въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП.

Изказването му идва само няколко часа след думите на лидера на партията Бойко Борисов, който вчера заяви: "Аз ето днес декларирам: Ние няма да се коалирам с БСП."

Рашидов обаче смята, че трябва да има коалиция на ГЕРБ с ДПС и БСП след изборите, защото трябвало да се състави редовно правителство.

"Дошло е време да спасяваме българския народ, не партиите", на мнение е той.

Според него за корупция в ДПС се говори, но нямало доказателства. "Отдавна се клатят едни мантри. Преди години срещу Доган ме караха да казвам. Минава времето, и аз узрях. Делян Пеевски е един бизнесмен, вече е строен, отслабнал е".

В края на 48-ото НС Рашидов се сравни с Антим Първи заради връщането на традицията с общата снимка на депутатите. Днес пред Би Ти Ви той доразви тезата си:

"Защо да не се сравнявам с Антим Първи? И той е човек, и аз съм човек. И той е председател на Народното събрание, и аз съм. Просто използвах една форма, която традиционно се е правила."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

04.02 2023 в 14:20

Ами прав е човекът, ГЕРБ, ДПС и БСП са едно и също. Имат общи родители.

5827

3

pisnamiotmutri

04.02 2023 в 14:11

Да говори за ДПС, те са първи в чужбина и трети в България. БСП са умряло куче.

75

2

230 млрд баксов

04.02 2023 в 12:52

Б К П - К П С С вечна дружба!

Вежди Рашидов, август 2013 г.:
"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват?”

"По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар, то това ви е нацията на 1300 години, - това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман, ако толкова не знаете какво седи в банката.
Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари."

4738

1

Того

04.02 2023 в 12:45

Ще се върнете вие на кораба майка, само не знам защо трябваше толкова време да създавате впечатлението в електората, че не сте от една порода. Вашите гласоподаватели са наясно, че ГЕРБ е БСП2, те затова и гласуват.