Новите опорни точки на БСП

OFFNews 05 февруари 2014 в 13:24 20828 34

Нови опорни точки изтекоха през платформата БСП-лийкс на сайта Биволъ.

Според главния редактор на Биволъ Атанас Чобанов, опорните точки са изпратени от пресцентъра на БСП до парламентарната група на Столетницата.

Мейлът съдържа инструкции какво да говорят депутатите относно "внушението на ГЕРБ, че през 2015 г. държавата ще катастрофира".

Въпросното внушение бе направено от Бойко Борисов на пресконференция в неделя.

За разлика от предишните опорни точки, в които се препоръчваше на депутатите да твърдят, че бития от полицията студент "май не е добре с главата", новите инструкции не са толкова скандални. Единственият по-пикантен момент е указанието да се иронизира Бойко Борисов с формулата "Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме особено внимателни, защото до скоро не правеше разлика между фиск и фикс."

Въпреки това смятаме за удачно да ги публикуваме, за да знаем предварително какво ще ни говорят БСП от екрана в следващите дни.

ОТНОСНО ВНУШЕНИЕТО НА ГЕРБ, ЧЕ ПРЕЗ 2015 Г. ДЪРЖАВАТА ЩЕ КАТАСТРОФИРА:

- Внушението, което прави ГЕРБ, че ще катастрофираме е опасно за страната и абсолютно безотговорно. Сигналът, който дават към чуждите инвеститори не е добър.

- Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме особено внимателни, защото до скоро не правеше разлика между фиск и фикс.

По същество:

- Параметрите за финансова стабилност на една държава са: дълг, дефицит, БВП.

- Дългът, който е заложен по Закона за бюджета, приет от НС с участието на ГЕРБ за 2013 г. е 14,6 млрд., а постигнатият е 14,1 млрд. т.е. по-нисък от заложеният. /т.е. 500 млн. лв. по-малко/

- Дефицитът, заложен в бюджета, е 2%, а постигнатият в края на годината е 1,8% /в числа – 150 млн. лв по-малко/

- Общото неизпълнение на приходите за 2013г. наистина е около 200 млн., но във втората половина на годината са се събрали 520 млн. лв. в повече.

- От началото на управлението кабинетът „Орешарски“ работи с еднаква сила и за хората и за бизнеса, защото размрази социалните плащания, които бяха във фризера 4 години и върна ДДС на бизнеса.

- Поетите ангажименти към плоския данък са три: минималната работна заплата да не се облага, което вече е факт; хората с доходи до 4500 лв. да плащат 10% данък, което вече е факт; и хората с доходи примерно над 4500 лв. да плащат 20% данък - все още неизпълнено.

- 90% от предизборните обещания в социалната сфера са изпълнени и само 2 не са: третото условие по плоския данък и въвеждането на предсрочно пенсиониране при недостиг на 2 години стаж или възраст.

- До края на мандата трябва да има 250 хил. нови работни места и минималната работна заплата да стане 450 лв. 2014г. тя трябваше да стане 340 лв. и тя стана. Трябва да продължи да се увеличава и до края на мандата, за да достигне 450 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!