Новите опорни точки на БСП

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2014 в 13:24 20250 34

Нови опорни точки изтекоха през платформата БСП-лийкс на сайта Биволъ.

Според главния редактор на Биволъ Атанас Чобанов, опорните точки са изпратени от пресцентъра на БСП до парламентарната група на Столетницата.

Мейлът съдържа инструкции какво да говорят депутатите относно "внушението на ГЕРБ, че през 2015 г. държавата ще катастрофира".

Въпросното внушение бе направено от Бойко Борисов на пресконференция в неделя.

За разлика от предишните опорни точки, в които се препоръчваше на депутатите да твърдят, че бития от полицията студент "май не е добре с главата", новите инструкции не са толкова скандални. Единственият по-пикантен момент е указанието да се иронизира Бойко Борисов с формулата "Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме особено внимателни, защото до скоро не правеше разлика между фиск и фикс."

Въпреки това смятаме за удачно да ги публикуваме, за да знаем предварително какво ще ни говорят БСП от екрана в следващите дни.

ОТНОСНО ВНУШЕНИЕТО НА ГЕРБ, ЧЕ ПРЕЗ 2015 Г. ДЪРЖАВАТА ЩЕ КАТАСТРОФИРА:

- Внушението, което прави ГЕРБ, че ще катастрофираме е опасно за страната и абсолютно безотговорно. Сигналът, който дават към чуждите инвеститори не е добър.

- Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме особено внимателни, защото до скоро не правеше разлика между фиск и фикс.

По същество:

- Параметрите за финансова стабилност на една държава са: дълг, дефицит, БВП.

- Дългът, който е заложен по Закона за бюджета, приет от НС с участието на ГЕРБ за 2013 г. е 14,6 млрд., а постигнатият е 14,1 млрд. т.е. по-нисък от заложеният. /т.е. 500 млн. лв. по-малко/

- Дефицитът, заложен в бюджета, е 2%, а постигнатият в края на годината е 1,8% /в числа – 150 млн. лв по-малко/

- Общото неизпълнение на приходите за 2013г. наистина е около 200 млн., но във втората половина на годината са се събрали 520 млн. лв. в повече.

- От началото на управлението кабинетът „Орешарски“ работи с еднаква сила и за хората и за бизнеса, защото размрази социалните плащания, които бяха във фризера 4 години и върна ДДС на бизнеса.

- Поетите ангажименти към плоския данък са три: минималната работна заплата да не се облага, което вече е факт; хората с доходи до 4500 лв. да плащат 10% данък, което вече е факт; и хората с доходи примерно над 4500 лв. да плащат 20% данък - все още неизпълнено.

- 90% от предизборните обещания в социалната сфера са изпълнени и само 2 не са: третото условие по плоския данък и въвеждането на предсрочно пенсиониране при недостиг на 2 години стаж или възраст.

- До края на мандата трябва да има 250 хил. нови работни места и минималната работна заплата да стане 450 лв. 2014г. тя трябваше да стане 340 лв. и тя стана. Трябва да продължи да се увеличава и до края на мандата, за да достигне 450 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 12:06

Оп! И тук гледам откраднили опорните точки на Куректора, и той пак минал на лични обиди!

ПС грешката е вярна

06.02 2014 в 10:29

Бивол цитира euractiv който цитира бивол. Е разбихте ме.....отправихте ми настроението за дял ден....
Който се чуди за какво става въпрос да иде да види на сайта на euractiv

06.02 2014 в 07:11

До 33 Emo

Не, не, ДЕМОПЕДУРЯГИТЕ са полудяли откачалници.

05.02 2014 в 20:31

Е, човек един ден да остане без комп и тв и гледай какви работи изпуска!!Такова шоу - тъпанар-комунист наизустил "ти права си, когато съгрешиш дори" и го декламира! Всъщност, конкретният автор може да е Бурсуказджиева, но стилът на Хохегерова прозира яко!! Тъпи са и тъпи ще си умрат, ама кога???

05.02 2014 в 20:06

Междувременно се разбра, че опорните точки са писани от Цървулина Бураджиева, което обяснява безпрецедентното им интелектуално равнище.

05.02 2014 в 19:10

Охо сега излизат далаверите на премиерът слънце и котараците,очаквайте скоро и в София.
Цяла папка изнесоха от Антимафия по бтв.
20% за Пашата,25% за Бойко,общо 30 40 млн.от далаверки.
Къде сте бе "десни " лебеди мои.Пернишката бизнес група „Котараците“ поема към чужбина след падането на ГЕРБ от власт, издават техни измамени бизнес партньори пред репортер. Богаташите от миньорския град Богомил Гьорев, Иван Алексиев и Росен Русимов не са се вясвали в офиса на фирмите си от две седмици и не са посещавали прословутия ресторант в „Дианабад“, където често си организирали гуляи с Бойко Борисов.
Богомил ГьоревБогомил Гьорев

Строителните предприемачи Гьорев, Алексиев и Русимов се подплашили от серия дела, който техни клиенти водят срещу тях за неизпълнени ангажименти по договори, но по-страшна за тях била данъчната ревизия на цялата им дейност по съмнения, че са точили ДДС.

Срещу тях има сигнали за десетки неизрядни и фиктивни договори. Публична тайна е, че 4 години те бяха недосегаеми за МВР, НАП и останалите държавни институции.

„Те са тарикати и ще избягат за известно време, докато се поуспокоят нещата. Мислеха, че Бойко вечно ще е начело на държавата, и прекалиха с далаверите. Под натиск от бившите управляващи фирмите им бяха вкарани като изпълнители на строежи по морето – хотели, апартаменти, молове. Го-дина-две след като си свършиха работата, се оказа, че строителството е некачествено и не са спазили договорите си. Дори строиха басейни на Дюни“, разказва бизнесмен, който е имал вземанеда-ване с прословутите пернишки Котараци.

Покрай Дюни лъсва и топлата им връзка със съгражданина им Людмил Стойков, когото съдят заедно с Марио Николов за източване на над 7 милиона от САПАРД.

Стойков пък е близък на Георги Първанов. Научихме от сигурни източници в бизнес средите, че преди ГЕРБ да дойде на власт, Котараците са били близки на бившия президент по пернишка линия, но контактите им са през трети лица, докато с Бойко Борисов са лични приятели. Запознати с връзката на властта с бизнеса си обясняват и общите позиции на Бойко Борисов и Георги Първанов с общите бизнес приятели от Перник. В БСП усилено се говори, че Първанов се стреми към председателския пост на партията за да се коалира с ГЕРБ, и това влудява хората на Станишев. Така през последните 12 години бизнесът на Гьорев, Алексиев и Русимов процъфтява благодарение на високопоставени политици.

Днес обаче картината за тях е повече от трагична. И Бойко Борисов, и Георги Първанов са в немилост. Единият е опозиция в парламента, а другият в партията си. Котараците не успели да пробият в новия кабинет, за да запазят потоците от милиони от обществени поръчки.

05.02 2014 в 18:35

балкански, много се заседяваш, притеснявам се за теб, сигурно имаш огромен маясъл на гъза. препоръчвам ти супозиторно средство - на два ката с брадавица и наколенка и повече движение!

05.02 2014 в 18:26

До 25 Марийка

"тaшeйк" си ти Марче, "тaшeйк" си.