Борисов: Ако това правителство остане, ще има нов дълг

OFFNews 02 февруари 2014 в 15:39 6589 12

Бойко Борисов

Ако това правителство остане, този бюджет няма да издържи и ще го актуализират с нов дълг и държавата ще катастрофира и те ще са участници в тази катастрофа.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов на пресконференция, цитиран от "Фокус".

"Не ме интересува битовата драма на БСП – ще се изключват или не, нито пък ме интересува, какво казва Орешарски. Така, както ми остави държавата с половин милиард задължения и сега има половин милиард задължения", допълни Борисов.

Той подчерта, че приходните агенции не са събрали необходимите приходи.

"Не ме интересува тази драма, която си разиграват в БСП - как ще завърши, защото излъганите депутати ще отидат в ПЕС, на парламентарните избори ще направят коалиция с БСП, АБВ и други. Те искат разочарованите от Станишев да остават в център ляво", допълни Борисов.

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати, заради неправилното финансово управление на в България и ще дойде катастрофа още през 2015 година, каза още Борисов.

„Управляващите са задлъжнели с 4,4 милиарда лева, които ще платят с лихвите”, подчерта Борисов.

Според Борисов, сегашните управляващи целенасочено отклонявали вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми, които се случват в държавата.

"Но няма да им мине този номер – всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава, и стена по стена бутат от това, което ние сме строили. През 2015 година те ще се усетят, защото лихвите по сегашния дълг са още 3 милиарда лева – всеки ден на това правителство е катастрофа, подчерта Борисов.

„Аз съм щастлив и горд, че ГЕРБ е единствената партия, която не се припознава, а точно обратното. Това ми беше мечата да сме единствените свестни на фона на всичко останало, и ще се борим всеки ден за това”, каза още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!