Новият софтуер за ГДБОП е за сваляне на информация от вече иззети устройства

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2017 в 13:13 6805 0

Новият софтуер за ГДБОП е за сваляне на информация от вече иззети устройства

Снимка БГНЕС

Софтуерът, купен наскоро за Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) за 18 хиляди лева, е за сваляне на информация от вече иззети мобилни устройства, на хора с повдигнато досъдебно производство. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев. 

Колкото повече информация може да добиваме по този законен начин, толкова по-добре за сигурността на гражданите. На МВР това му е работата - да се грижи за сигурността ни, каза Радев.

По-рано днес в парламента от БСП поискаха оставката му за възможността КАТ да проверява задълженията и на пътниците в автомобилите, Радев каза, че оставката му се иска само от един човек. Промените в Закона за движение по пътищата, където са отговорностите на КАТ, са приети през февруари и са обсъждани и от депутатите от БСП, допълни той.

Колкото повече ни следят законно, толкова по-добре за сигурността на гражданите, коментира Радев. 

По му няма нищо излишно, което да засяга интересите на хората. „Аз си позволих да кажа още, че колкото повече такава информация можем да добиваме по този начин – законен, толкова по-добре за сигурността на гражданите. На МВР това му е работата - да се грижи за общата сигурност в държавата. Надявам се вече да работят с този софтуер колегите и да го владеят добре. Това е добре за всички граждани“, коментира той.