Нови партии ще спечелят следващите избори - едната на Радев, другата на Янев, третата на Манолова

Радев ще подложи динена кора на Кирил Петков, категоричен е бившият президент

OFFNews 29 март 2022 в 11:05 9438 7

Снимка БТА, архив

"Президентът Радев ще бъде този, който ще подложи "динена кора" на Кирил Петков", заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той прогнозира предсрочни избори още тази година. Това щяло да стане или заради "динената кора" на Радев, или ако правителството падне заради корупция. По думите му при нови избори ще спечелят крайно леви, популисти, русофили и три нови проекта, които вече обикалят страната.  По думите му един такъв проект ще е свързан с президента Радев, друг с Мая Манолова, а третият - с бившия министър на отбраната Стефан Янев.

Плевнелиев заяви, че ГЕРБ ще се изчисти и ще излезе с нови лица.

Оръжия за Украйна и ролята на НАТО

Плевнелиев заяви, че "България продължава да стои в периферията сама, на собствена скорост". С тези думи той разкритикува отказът на държавата да изпраща оръжия на Украйна, както и двупосочните коментари около разполагането на сили на НАТО в страната. Според президента мирът и просперитетът ще се гарантира ако България е "в сърцето на Еврозоната, ЕС и НАТО".

Плевнелиев беше по-рязък с колебливите коментари на Радев и Петков за военната подкрепа. Според него те се заиграват със страховете на хората от войната и така изолират България от важните решения в ЕС и НАТО. Той смята, че вместо това те тиражират опорки на Русия (изпращането на войната, ще ни направи участник във войната).

Президентът прогнозира, че ако Украйна падне, то Балканите ще бъдат дестабилизирани. Той разкритикува Радев, че не свиква КСНС за войната в Украйна.

Критики към правителството

Той не пропусна и Кирил Петков и определи правителството му като "третото най-слабо в демократичната историята на България". Президентът го сравни с кабинета "Орешарски". Плевнелиев разкритикува и идеята за завод за батерии  и попита, защо чрез ин хаус тази обществена поръчка не е възложена на "Тесла".

"Аз с едно обаждане ще ги докарам", самопохвали се той.

Президентът определи арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова като "най-голямата грешка на Петков". Той смята, че вътрешният министър Бойко Рашков е "доказано провален министър на вътрешните работи".

"Министър-председателят вече написа история в България и то в негативен смисъл. Той стана свидетел на човек с 19 обвинения, същевременно опита да елиминира незаконно и на база на собствените му показания министър-председател на България", заяви той, повтаряйки основните тези на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12135

7

borisboris

29.03 2022 в 12:58

Най-нелепият Бг президент станал врачка

14469

6

случайно прочетох

29.03 2022 в 12:31

Като е такъв пророк, ако може да каже на колко години ще осъдят Бай Х ?

4164

5

Egocentric Eccentric

29.03 2022 в 12:27

Твърдението, че Манолова или Янев ще спечелят предсрочни избори е абсурдно.

Това, което според мен цели, е да направи идеята за коалиция с ГЕРБ в рамките на сегашния парламент по приемлива на фона на подобни апокалиптични предсказания, надявайки се на разцепление в сегашната коалиция

2910

4

ivenco

29.03 2022 в 11:29

Клоунът плевенски пак изпълзя от кенефа.Защо бе хора тиражирате такива лъже пророци? :)

2210

2

fishcake1

29.03 2022 в 11:24

Мистър Бийн - гост-политолог, достоен за челна новина в ОфНюз.
 
X

Да помогнем на украинските деца!