Нови 16 чиновници заминават в Брюксел заради председателството

OFFNews Последна промяна на 26 юли 2017 в 14:57 6351 0

Нови 16 чиновници заминават в Брюксел заради председателството

Правителството изпраща нови 16 чиновници в Брюксел по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Така общата бройка на държавните служители, които ще бъдат командировани зад граница, става 120. През ноември 2016 г. тихомълком беше взето решение за изпращане на 104 души в Постоянното представителство на България в Брюксел. 

Със свое решение днес кабинетът одобри допълнителна бройка на служителите, които ще бъдат изпратени в институции на ЕС за Министерството на външните работи, Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Министерството на икономиката, Министерството на културата и Министерството на енергетиката.

Прехвърля се също незаета бройка на Министерството на земеделието, храните и горите към Министерството на труда и социалната политика.

По този начин за подпомагане на провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще бъдат командировани общо 11 служители на Европейската комисия, 3 служители на Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз и 2 служители на Европейския парламент.

Целта е екипите в столицата и в Постоянното представителство на България към ЕС да бъдат подсилени от служители на институциите на ЕС със специфична експертиза в конкретни области, аргументира се правителството.

Оказаната експертна подкрепа ще допринесе за успешното провеждане на Българското председателство на Съвета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови