Нов запис: Не било плик с пари, а с ром и пури (видео)

OFFNews Последна промяна на 15 юни 2021 в 19:34 9211 1

Дни, след като в медиите и в социалните мрежи бяха публикувани записи от срещата в столично заведение на бившия началник на столичната митница Петко Петков и Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция на президента, днес Петков излезе с отворено писмо и показа видео.

Според бившия шеф на столичната митница, подаръкът, който е получил Узунов от него по време на срещата, не са пари, а "бутилка ром и пури". Поводът - "чисто човешка благодарност" заради съдействие за лечение в чужбина.

На 13 юни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изтеклите записи от заведението така: "Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре... Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда. После другият идва, оглежда, маха телефоните, пак сяда. Почват да пишат на бележки. Прибира у вътрешния джоб и вика: къде са нещата, оня вади отзад: заповядай, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават най-вероятно към Радев, там са назначенията."

Ето какво обаче казва днес в писмото си до медиите Петко Петков:

"През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас - медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост."

Телевизия Евроком публикува предоставените от Петко Петков записи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1322

1

vas_sashka

15.06 2021 в 20:37

А записи как ги носи наси без да слага или вади нещо от пликчето … айде стига с тийя ченгеджиски номера.

Отделно имали разписка в президенството че държавен чиновник е получил подарък нас 50 евро ?