Нов директор на полицията в Пловдив след протестите заради убийството в Цалапица

"Тотално е скъсана връзката между дирекцията на МВР в Пловдив и районното в Стамболийски", каза министърът на вътрешните работи

OFFNews 11 август 2023 в 13:11 2529 0

Калин Стоянов

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Калин Стоянов

Новият директор на ОДМВР-Пловдив е Георги Чергов - бивш шеф на столичния сектор за Борба с организираната престъпност.

Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който пристигна в града,, за да представи новия директор на полицията.

Министърът уточни, че и в момента текат проверки в районното управление в Стамболийски. Очаква се резултат в скоро време. До момента е установено, че има "тотално скъсана връзка между ОД на МВР Пловдив и районното управление".

Досегашният директор Васил Костадинов подаде оставка след серията протести на жителите от Цалапица срещу забавеното разследване на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отстранен временно от поста и началникът на Районното полицейско управление в Стамболийски Ангел Керпиев.

Министърът заяви, че познава отлично качествата, възможностите и опита на новия директор и най-вече резултатите, които е постигнал.

Чергов е бил ръководител на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари при антимафиотите. До момента е бил шеф на столичния сектор за Борба с организираната престъпност.

"Аз лично съм работил с него в предишното си качество като директор на ГДБОП. Гласувам му доверие, убеден съм, че максимално бързо ще оправдае това доверие", каза министърът.

Първите задачи, които му се поставят, е категорично да се избегнат случаи като тежкото престъпление в Цалапица.

Стоянов се надява се надява да потуши напрежението там. "Разбирам хората и се надявам максимално бързо обвиненият за убийството да бъде доведен в България и да бъде наказан", каза министърът.

По-големият състав на жандармерията в града Стоянов обясни като процесуално-следствените действия, които днес ще се извършват там. Направена е координация със службите, които да препокрият района и да не допуснат обществени нарушения.

Ще се извършва следствен експеримент.

"Категорично заявявам, че след като сме готови с резултатите, всички служители на ОДМВР-Пловдив и районното управление, които са извършили неправомерни действия или са бездействали, ще понесат своята отговорност, в тази връзка и наказателна", заключи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика