Нинова за кандидатурата на Радев: Честна и открита позиция. За формата ще решаваме след 4 април

БСП обяви водачите на листи

Мая Младенова 03 февруари 2021 в 14:50 3050 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира за пръв път днес кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат.

Това се случва два дни, след като държавният глава обяви намеренията си, посочвайки, че "формата" на явяване предстои да бъде уточнена.

Нинова не заяви категорично, че левицата ще издигне или ще застане зад Радев и за предстоящия президентски мандат. Изборите за държавен глава трябва да се проведат през есента на 2021 г.

"И двамата сме на едно мнение, че за формата ще се решава след парламентарните избори", коментира Корнелия Нинова. Това щяло да стане максимално бързо след вота.

Според нея с кандидатирането си Румен Радев е сложил край на спекулациите за негов политически проект, затова моментът бил правилно подбран:

"Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия."

БСП обяви и водачите на листи за парламентарните избори. Структурите ще подредят следващите места, съобщи Нинова. Самата тя ще води листите в столичния 25 МИР и в Пловдив. ""Искаме да изчистим парламента от лобизъм. За Пловдив разговаряхме с проф. Иво Христов, Изпълнителното бюро предлага аз да водя листата, а той ще бъде втори", обясни Нинова.

В 23 МИР в София водач е Христо Проданов, а в 24 МИР - Георги Свиленски. Във Варна води Борислав Гуцанов, а Крум Зарков е начело в Русе.

Кои са другите водачи на левицата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови