Нинова: Вече всички знаят, че ГЕРБ управляват с ДПС

OFFNews 08 март 2019 в 09:27 2344 0

„При президента на Консултативен съвет за национална сигурност всички бяхме единодушни, че трябва да спрем финансирането от външни държави. Нито дума не е ставала да се опрощават задължения на Главното мюфтийство”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите й държавата е отпуснала субсидия на вероизповеданията.

„Това сме го приели, това беше и съгласувано при президента – да намерят начин тази субсидия да се използва за заплатите. Но опрощаването на задълженията няма нищо общо с тази тема”, коментира още тя.

Лидерът на Столетницата заяви, че вярва, че хората ще разберат една от целите на излизането на БСП от парламента.

„ГЕРБ управляват с ДПС и Обединени патриоти – това сега е ясно, когато не сме в парламента”, каза Нинова и добави, че БСП няма да се върнат в парламента, докато не се изпълнят техните искания.

Тя посочи, че докато на Запад говорят за повишаване на доходите, визирайки речта на френския президент Еманюел Макрон за въвеждането на минимална заплата в ЕС, в България не се прави нищо, за да могат гражданите да почувстват икономическия растеж.

„Минималната заплата във Франция е 1850 евро. Минималната в България в последните години се движи между 500 и 600 лв. Преди една седмица бях на среща по покана на колегите от Вишеградската четворка – Полша, Унгария, Чехия, Словакия. Там излязохме с обща позиция и декларация, че искаме и европейска минимална пенсия. Това е реален начин нашият стандарт на живот да се доближи до този в Европа”, коментира още Нинова.

По думите й механизмът откъде да се намерят пари, ще се уточнява, а един от вариантите за финансиране на това е да се вземе 1% от БВП.

„Управляващите сега отчиитат ръст, но това не се усеща от обикновените хора”, допълни Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че трябва да се изчака още малко време, за да се разберат имената на кандидатите на левицата за евродепутати. Така тя коментира вероятността Елена Йончева да бъде издигната за ЕП. По същия начин Нинова отговори и на въпроса за бъдещия кандидат за кмет на София.

„Навсякъде в изборните комисии се правят фалшификации. През последните години на всички избори е имало фалшификации”, твърди още Корнелия Нинова.

Тя разкритикува управляващите, че се опитват да си запазят властта служебно, като приемат закони в услуга на ДПС. По-конкретно Нинова имаше предвид Закона за вероизповеданията.

„Възможно е хората в списъците, които са т.нар. „мъртви души”, които не гласуват, на изборите да бъдат отчетени като гласуващи. Досега сме виждали сбъркани протоколи, носене на чували и т.н. Смятам че фалшификация е имало във всички избори в последните години. Навсякъде се правят дребни и едри фалшификации", каза още тя.

Според Нинова броят на жалбите по време на изборите е показателен именно за това.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката