Нинова в Русенския университет: Ще бъдете част от европейски план за високи технологии и изкуствен интелект

OFFNews Последна промяна на 20 февруари 2020 в 15:42 1521 0

Председателят на БСП Корнелия Нинова посети Русе по повод 142-годишнината от Освобождението на града от Османско робство. Тя поднесе цветя на Паметника на свободата. 

Нинова проведе среща с ръководството на Русенския университет “Ангел Кънчев”, което я запозна с програмите и възможностите на университета.

"Поздравявам ви, че в тези трудни за образованието години поддържате висок стандарт на обучение, модерна база и готвите толкова необходимите за българската икономика инженерни кадри и професионалисти в областта на високите технологии и изкуствения интелект", заяви Нинова, съобщиха от БСП. Тя каза, че Русенският университет е богатство не само за региона, но и за България. "Респектирана съм от високия професионализъм и уникалната база . Това е университет на бъдещето. Тук се правят 3D реконструкции и обработка, адаптиране на образователни системи към дигиталното поколение, използване на адитивни технологии, прототипи на електромобили. Такова модерно образование трябва да се поощрява и подпомага с всички средства", изтъкна Нинова.

Тя сподели впечатленията си от посещението си в Брюксел и срещите с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и вицепрезидента на Европейската комисия Маргаритис Схинас. 

"Европейската комисия изработи много амбициозна програма за следващите години. Важна част от нея е Бялата книга на изкуствения интелект. ЕС трябва да се превърне в един от световните центрове на високи технологии. България може да има свое ключово място в това бъдеще, благодарение на вас- подготвени млади хора и преподаватели. Вие ще бъдете част от европейски план за високи технологии и изкуствен интелект", каза още Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови