Нинова: Утре се решава за Истанбулската конвенция, евродепутатите ни да защитят нашите деца

OFFNews Последна промяна на 03 април 2019 в 16:06 2906 3

Опитите за приемане и налагане на Истанбулската конвенция не само че не са спрели, но се засилват. Преди няколко часа получихме информацията, че утре, в Европейския парламент, ще се гласува важна резолюция, с която се иска от Съда на Европейския съюз да даде процедура, по която конвенцията да бъде подписана от ЕС като цяло. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на "Позитано" 20. 

Осем европейски държави не подкрепят Истанбулската конвенция - България, Чехия, Унгария, Латвия, Люксембург, Литва, Словакия и Великобритания. Ако се стигне до подписване на конвенцията от името на ЕС, което се иска в тази резолюция до Съда на ЕС, по силата на договора за функциониране на съюза, такова споразумение ще има обвързваща сила за държавите членки. Ако утре се гласува тази резолюция и се даде процедура за подписване на Истанбулската конвенция от името на ЕС и тя се подпише, то тя ще важи и за България, обясни Нинова. 

Обръщам се с призив към всички български евродепутати, от всички партии. В последния месец видяхме в българските училища анкети, в които децата трябваше да се определят като "момиче", "момче" или "нещо друго". Видяхме други документи в детски градини и училища, според които не сме майки и бащи, а "родител 1" и "родител 2". Призовавам всички колеги. Ние сме различни политически, ние сме различни и идеологически, но това е момент, в който да покажем, че над всички нас стои Конституцията на Република България. Призовавам ги да гласуват против, за да защитят Конституцията ни, българското семейство и българските деца. В началото сме на кампания за европейски избори. Истинският разговор, истинските теми за бъдещето на Европа са други - икономиката на Европа, неравенствата, различията между държавите членки, доходи, социална справедливост. Това са съществените теми за бъдещето на общия ни европейски дом, заяви още Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

3

Hissarion

04.04 2019 в 12:22

Стани, стани Ниновице Балканска, от гешефт дълбок се събуди. Против конвенцията истанбулска, ти неджендърите поведи.