Quantcast

Нинова: Целта ни за местните избори е 100% повече кметове и 40% повече съветници

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2019 в 13:04 1401 1

Време е да спрем само с говоренето и да пристъпим към конкретни мерки. Вчера подписахме и внесохме закон, с който предлагаме да няма съкратено производство, при самопризнание да няма намаляване на присъдата от доживотна без право на замяна - в случаите на престъпления, които водят до тежки телесни повреди или смърт. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова преди заседание на Националния съвет на партията. Тя припомни, че през лятото са се случили няколко изключително тежки престъпления, едно от които завърши със смъртта на дете.

По думите й чувството за безнаказаност и за несправедливост у хората е огромно.

"Много политици и почти всички партии през лятото говорихме по този случай и се наддаваше за наказания. Всичко остана само на думи, без реални действия. Апелирам към колегите от другите парламентарни партии - утре започваме работа в парламента, нека това да е един от първите закони, които гледаме", каза Корнелия Нинова.

Тя обясни, че левицата е бързала да го внесе, за да е готов на банките, а не да се губи време. Според нея има спешна нужда от този закон заради справедливостта и наказанието на такива хора. Председателят на БСП подчерта, че ако НС го приеме по-бързо, той може да се приложи за случаите в Сотиря и да не стане като в случая на убийството на журналистката в Русе, за който е вече е късно - имаше самопризнание, приложи се съкратено производство и нямаше доживотна присъда. 

За местните избори: 

Нa днешното заседание на Националния съвет ще разглеждаме и утвърждаваме над 100 кандидатури за кметове, издигнати на проведените досега конференции в страната. Поканили сме и областните председатели, заседанието е разширено, за да може всеки да си каже мнението, заяви Нинова. Тя обясни, че профилите на кандидатите са различни - партийни кандидатури, с инициативни комитети, широки местни коалиции. "Уважаваме волята на местните структури. Дадохме им свобода - това е демократично и това е децентрализация в една демократична партия, те да преценяват и решават", категорична бе Нинова. Тя подчерта, че прави впечатление, че има разширяване на ветрилото и подкрепа на кандидати на БСП от повече партии в сравнение с миналите местни избори. Като основна цел на местните избори за левицата Нинова посочи увеличаване на кметовете от БСП със 100% и на общинските съветници с 30-40%. 

На въпрос дали БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Корнелия Нинова отговори:

Решението трябва да вземе Градската конференция на левицата на 11.09.2019г. и след това Националният съвет на партията на 15.09.2019г., който трябва да утвърди решението на конференцията. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5944

1

AnderXale

03.09 2019 в 15:53

А нещо за известния столичен дилър Пол Боевски? Оглушително мълчание... Нещо за Гешев? Отново същото оглушително мълчание... Ясно е на всички, че със стари к*рви нов бардак не се прави. Всички са част от статуквото и играят театър за простолюдието!