Нинова: Страхът в държавата е преодолян, оптимист съм, че народът ще избере верния път

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2018 в 09:01 2052 1

Има надежда, щом страхът и апатията отстъпват и дават път на смелостта да изразяваш различно мнение. Това е най-стойностното в протестите на гражданите. Още преди година казахме, че една шайка е поробила собствения си народ и го държи в подчинение. Имаше страх да кажеш нещо различно, защото ще те изгонят от работа, ще ти изпратят проверка, ще ти вземат бизнеса. 

Това каза пред гражданите в Мездра лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на "Визия за България" със заместник- председателите на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски и Христо Проданов и депутатите Стоян Мирчев и Анелия Клисарова. Нинова допълни, че страхът у хората вече е преодолян, докато преди е имало апатия, че нищо не зависи от нас. "

Днес протестиращите виждат силата си да поискат промяна. Страната се събуди. Сега най-важното е националната енергия да се обедини за промяна на модела на управление и да се насочи към съзидание"- отбеляза още Нинова. Тя припомни, че преди четири месеца, при първото представяне на "Визия за България", много анализатори са я оценили като значим стратегически проект. Председателят на БСП каза, че документът е опит за надпартиен подход, предложение за единение на народа зад ключови за страната въпроси- демографска катастрофа, съвременна икономика, достъпно здравеопазване, модерно образование, достойни доходи.

"Визията е и опит да се сложи край на олигархично -политическия модел на прехода, в който политици от всички цветове и задкулисието вземаха решения, вместо демократичните институции и разрушиха принципите на правовата държава. Поставихме си твърде амбициозната задача първи да поведем този разговор с всеки, който иска да помогне"- изтъкна Корнелия Нинова. Тя каза пред хората, че са проведени над 400 срещи в цялата страна, от БСП са чули мнението на десетки хиляди граждани и много конкретни предложения. " Радвам се, че днес протестиращите издигат същите искания. Не просто смяната на една партия с друга, начело на властта. Това би било безсмислено, ако новите продължат по старому. Смисълът е да се смени моделът и която и партия да управлява, да изпълнява основополагащите принципи на този широк обществен договор. Мнозина казват, че всички партии сме еднакви, че се борим само да се доберем до властта. Ние, ако искахме това, и сега щяхме да сме в безпринципна коалиция на власт. Аз щях да съм председател на НС, щяхме да имаме министри, постове и облаги. И щеше да ни е лесно. Ние избрахме трудния път- да опитаме да променим модела"- заяви Корнелия Нинова. Тя каза, че съпротивата през тези две години е била силна и сигурно ще се увеличава.

"Изправили сме се срещу 10 млрд. лева на паралелната държава. Но връщане назад няма. Започнахме тази битка и ще я изкараме докрай. В началото беше трудно, но сега имаме все повече съмишленици. Оптимист съм, че верният път е посочен, че народът ни има сили да поеме по него и мъдрост да избере кой да го води"- заключи лидерът на БСП. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

1

мнение от IP

15.11 2018 в 14:48

Скрийте се, бе госпожо Нинова! Вече бяхте на власт. И не толкова отдавна. Сътворихте, каквото можахте.