Нинова срещу Гергов за среща в аварийната лента на магистрала 'Тракия'

OFFNews 07 юни 2021 в 13:51 2648 0

Георги Гергов поиска две неща от мен: да бъде възстановен като член на партията и аз да бъда водач на листата в Пловдив, където да се прегърнем с него и да "победим". От моя страна получи категоричен отговор - "не" и на двата въпроса. В резултат на това накара приближените си хора да напуснат листата за депутати и тя беше наредена служебно от Националния съвет. 

Това написа на страницата си във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Поводът са думи на Гергов вчера по бТВ за среща между него и Нинова на магистрала "Тракия". Разбрах,че Георги Гергов вчера е коментирал наша среща. Обещала съм да не оставям нито една манипулация без отговор и да знаете истината, обянява Нинова днес. По думите й Гергов е звънял настоятелно да иска среща с нея. 

„Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: „Жоро, къде си?“. Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: „Абе, държавата гори, а ти си на лов. Искам да се видим“. Този разговор беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: „Жоро, прибирам се от Хасково, може ли да се видим на магистралата“, а аз отвърнах: „Абе, влез в Пловдив, ела да се видим“. Тя отказа, защото бързала. Видяхме се на магистралата, в аварийната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути“, разказа Гергов пред Мария Цънцарова. 

Според него Нинова е променена, за което говори фактът, че е намерила сили да говори с Георги Първанов и Румен Петков.
„Нинова поиска това, което не можеше да се случи – водач на листата да бъде Иво Христов, тъй като ние му гласувахме доверие предния път да води той, а той отстъпи на Корнелия. Ръководството на партията в Пловдив смяташе, че вече те трябва да си наредят листата и аз ѝ го обясних, казах ѝ да остави момчетата и момичетата да работят. Тя се съгласи“, обясни своята версия Гергов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови