Нинова призова Борисов да не се прави на умряла лисица за енергетиците

БСП иска извънредно заседание на парламента

OFFNews 02 октомври 2023 в 16:05 1486 2

Корнелия Нинжво

Снимка БСП

Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава. От „БСП за България” внасят днес писмо до Росен Желязков да свика във вторник или в сряда извънредно заседание на Народното събрание. 

Това заяви на извънреден брифинг в централата на БСП лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова. 

Днес г-н Борисов отново в типичен стил, стоейки встрани, правейки се леко на умряла лисица, дава съвети, критикува ПП/ДБ. Но нека не забравяме, че проблемът започна от неговото управление и че в момента ГЕРБ държат ключа за решаването на тази криза. Така, че да не се прави, че няма нищо общо с това и да прехвърля цялата отговорност на Денков и кабинета. Защото с гласовете на ГЕРБ минават всички решения, предложени от ПП/ДБ в парламента, гласовете на ГЕРБ държат това правителство”, посочи Корнелия Нинова. 

„Ако ГЕРБ и Борисов са с чисти намерения да решат кризата и да спасят българската енергетика – да подкрепят с гласовете си нашето предложение от петък”, подчерта лидерът на БСП и припомни предложението: „Народното събрание възлага на Министерски съвет да отмени решението си за изпращането на Плана за възстановяване и устойчивост, да поиска едномесечна отсрочка от ЕК - това е възможно, да не лъжат хората, че няма да дойдат парите, ако искаме отсрочка”.

По думите й през този един месец може да се разговаря със синдикати, с работници, с парламентарно представените партии, за да се намери най-доброто решение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

02.10 2023 в 19:35

Колкото и да не ми е приятна Нинова, спрямо банкянската ..... винаги е била праволинейна. От времето, когато му каза да излезем навън и да се разберем като мъже, Боко не влезе почти 10 години в Парламента да отговаря на въпроси според конституцията като министър пресседател. Факт!

9030

1

Ivan Terziysky

02.10 2023 в 16:54

Така е, от бибитко започна всичко.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки