Нинова призна за напрежение в коалицията, което е притеснително

OFFNews 14 април 2022 в 09:59 976 0

Снимка Getty Images/Архив

Напрежението между „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“ е притеснително. Основната причина за това са номинациите за управител на БНБ, заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по бТВ.  

Споразумението държи коалицията и държим то да се спазва. БСП не спорим за постове, не се караме за пари и договори, коментира лидерът на партията. 

Тя напомни, че една от червените линии за партията е България да не предоставя военна помощ на Украйна. „Ако се стигне до такова решение, ние се оттегляме. Законите в България са такива, че окончателно трябва да се подпишат документите от министъра на икономиката и индустрията. Заявявам категорично за пореден път – не бих си сложила подписа под това. Ние искаме войната да спре, искаме мир и спокойствие. Няма как, когато искаш мир, да снабдяваш страните във войната да продължават да се убиват“, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ ключови за БСП са темите за цените, инфлацията и доходите. Министърът на финансите Асен Василев е възложил на експерти от министерството да проучат възможните варианти за намаляване на ДДС на някои стоки и изчисления за финансовите измерения на различни мерки, които да помогнат на хората на фона на нарастващите цени и инфлацията, каза още Нинова.

От думите й стана ясно, че БСП е против замразяване на размера на минималната заплата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови