Нинова порица Ерменков заради скандала с водата в София, той се извинява

OFFNews 22 май 2018 в 13:29 3090 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова порица социалистът Таско Ерменков заради начина, по които е съобщил, че водата в София може да е отровна. Той обаче няма да бъде изключен от групата на БСП.

"Така не се прави. Начинът, по който Таско Ерменков е представил информацията, за нас е неправилен. Това не е основание, разбира се, той да бъде изключен от групата или да напуска парламента, но е достатъчно основание да поднесе извинение на софиянци, които са се почувствали засегнати или заплашени заплашени по някакъв начин", каза Нинова след редовното заседание на парламентарната й група преди началото на новата парламентарна седмица. 

Лидерът на БСП подчерта, че Ерменков ще се извини за станалото от парламентарната трибуна по време на днешното извънредно заседание на депутатите. Самият Ерменков пък заяви, че е доволен след заседанието на групата.

Малко след началото на заседанието от ГЕРБ все пак отново призоваха БСП да поиска оставката на социалиста и обявиха, че не приемат извиненията му. От управляващата партия подчертаха, че социалистът е разпространил фалшива информация,свързана с национална националната сигурност.

"Аз не бих казал, че господин Ерменков е терорист, това ще го реши съдът. БСП е добре да зададе стандарт на говорене и червени линии, които не бива да се пресичат. Стандартът се задава през поемане поемане на отговорност. Не приемаме приемаме извинение извинението на БСП, на господин
Ерменков", обяви от трибуната Тома Биков.

Последва отговор от самия Ерменков. Той се обърна към ГЕРБ с думите: "Колеги, не ми искайте оставката. Това не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, я поискат, ще я дам. Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата ми го поиска", обясни социалситът.

Ерменков обясни, че не е целял паника и създаването неоснователни страхове в хората. "Може някои от гражданите и да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което, най-искрено, моля да бъда извинен", каза още той.

Още вчера от ГЕРБ обявиха, че искат оставката на социалиста заради станалото. Те призоваха БСП да се разграничат от Ерменков, а ако той не подаде оставка - да бъде изключен от парламентарната група на партията. Депутати от управляващата партия подадоха сигнал и в прокуратурата заради публикацията му, че е получил информация, че водата в столицата е отровна.

От Софийска вода опровергаха информацията на депутата от БСП със съобщение до медиите, в което се казва, че "питейната вода в София е чиста, сигурна и с отлични качества".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews