Нинова: Подкрепям президента. Нека всички, които искат промяна, да се обединим

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2020 в 18:23 1494 1

Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите за вота ни на недоверие само преди седмица, заяви днес на софийското летище председателят на БСП Корнелия Нинова.

Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Така че споделяме тези мотиви на президента и смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ. Затова нека всички, които искат промяна, да се обединим и да я поискаме, призова Нинова.

Според нея президентът Радев е последователен - той посочва истинските проблеми и ги назовава, както е обещал на българските избиратели още по времето на предизборната си кампания.

"В Брюксел ще имам срещи в различни институции, на различни нива: в Европейската комисия - с еврокомисари, в Европейския парламент - с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации. Срещите ще по най-различни теми: Зелената сделка, младежката безработица, социалните права на европейците, минимална заплата, доходи и неравенства", каза още председателят на БСП преди визитата си в Брюксел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови