Нинова: Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее

OFFNews 18 юни 2023 в 12:57 1759 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Корнелия Нинова

Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее и да продължи да управлява. Това не е съдебна реформа, а задкулисна сделка с две цели - да се спасят досегашните крадци, а бъдещите да си гарантират спокойствие. Прие се закон, специално за Иван Гешев - да бъде намален броят на членовете на ВСС, които да го освободят - от 17 на 13. След това Сарафов да бъде избран от Прокурорската колегия, а не от Пленума. В момента - вместо в истинска съдебна реформа, влязохме в пълна каша.

Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. И допълни, че ГЕРБ и ДПС са употребили ПП и ДБ. "С техните гласове махнаха Гешев и сложиха Сарафов. Те са си виновни, че позволиха да бъдат пералнята на задкулисието, срещу което уж се бореха", заяви Нинова.

Тя е категорична, че трябва да бъде избран нов Висш съдебен съвет, тъй като мандатът на този е изтекъл, и едва след това да се пристъпи към избор на нов главен прокурор. И подчерта, че фигурата на главен прокурор трябва да бъде запазена. 

По думите на лидера на БСП едни нови избори няма да възпроизведат същите резултати. 

"Мислите ли, че ПП и ДБ ще имат същия резултат след това предателство? Мислите ли, че "Възраждане" ще имат същия резултат, след като показаха, че са готови на колаборация ту с ГЕРБ, ту с ДПС? ГЕРБ сами казват, че губят доверие. През последния месец и половина се случиха толкова неща, че няма как това да не е повлияло на общественото мнение", смята Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

2

Читателка

18.06 2023 в 22:10

На г-жа Корни й пожелавам всички внуци, които има, да искат да си сменят половете, да носят дрехи с цветовете на дъгата, девойките да са остригани нула номер.. Дори и това наказание да й е малко за всички глупости, които натвори за да се прави н а интересна и да пунтира путлера...

12078

1

edin slep

18.06 2023 в 14:19

Е, все пак излезе информация от ГЕРБ, че с БСП са били водени разговори за кабинет и дори са се обсъждали министри, така че да не се прави на интересна.

Тя почти унищожи БСП, то с джентър идеология се бори (видях от какво се възмущава - учебника си е съвсем премерен и няма никакви глупости, каквито твърди Нинова), после с ИИ, а иначе - нито един патрон за Украйна. Като е крайна путлеристка, на следващите избори може и да се бори за 4%.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша