Нинова отрече да е обсъждала обща управленска програма с президента

OFFNews 26 октомври 2018 в 16:00 2228 0

"Не сме обсъждали обща управленска програма с президента Румен Радев", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус". Тя се срещна с държавния глава, за да обсъдят "Визия за България".

Тя обясни, че срещата е била "работна и впечатляваща" и президентът е участвал в нея с петнадесет души- всички свои секретари, съветници, експерти.

"Разговорът беше много детайлен и по секторни политики, както с нашите експерти, така и с неговите. Минахме почти през всички сфери, отразени в нашата Визия, и имаме съвпадения на позиции", заяви Нинова.

Тя и Радев се обединили около "идеята за връщането на ролята на държавата в ключови сектори от обществения живот", като социалистите получили и препоръки.

По думите на Нинова БСП е получила поздравление за това, че е предприела този разговор, че е предложила този подход към българското общество.

Президентът заявил подкрепа и за предложението на левицата - всички заедно "да работят за възстановяване на доверието в институциите, които не се ползват с такова, в момента, от българските граждани".

"На трето място, единодушни сме, че цели системи се нуждаят от смяна на моделите, по които функционират. И двете страни изтъкнахме, че това е сферата на здравеопазването, образованието, на цялата система на социалната държава, която е нефункционираща в момента", каза още тя. 

Нинова подчерта, че двете страни са останали отворени за следващи разговори. "Изразявам, от името на нашия екип, изключително задоволство за работната среща. Много подготвена, като експертиза, с мнения от двете страни, с конкретни препоръки, които ние ще вземем предвид и очакваме следваща среща", заяви тя. Тя обяви, че следващият разговор ще бъде, когато дискусията по Визията приключи в цялата страна и текстовете бъдат конкретизирани с предложения, които са получено  от цялото общество.

От страна на БСП в дискусията са участвали зам.-председателите  Драгомир Стойнев, Крум Зарков, секретарят на групата Ирена Анастасова, депутатите проф. Георги Михайлов, Георги Гьоков, Любомир Бонев, Славчо Велков, членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров, главният експерт в направеление "Публични политики" към НС на БСП Пламен Милев, Любомир Георгиев - ръководител на отдел "Коалиционна политика" на НС на БСП, Мадлен Стоянова - ръководител на сектор "Връзки с гражданското общество" на НС на БСП.

От страна на президентството, в дискусията са участвали президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, Иво Христов - началник на кабинета на президента, Надя Младенова - началник на кабинета на вицепрезидента; Димитър Стоянов - главен секретар; Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция; Гълъб Донев - секретар по социални политики и здравеопазване; Юлияна Димитрова - секретар по икономика и инвестиции, Цвета Тимева - секретар по регионално развитие; Емилия Друмева - секретар по правни въпроси; Николай Копринков - съветник по вътрешна политика и гражданско общество; Валентина Танева - съветник по образование, наука и иновации; Илия Христозов - съветник по икономика и инвестиции; Ирина Николова Гъркова - съветник по духовност и култура; Стефан Янев - секретар по сигурнот и отбрана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови