Нинова от Варна: С бизнеса обсъждаме данъчна ваканция

OFFNews 24 януари 2021 в 09:08 1392 0

С много представители на бизнеса сме обсъждали да се обяви данъчна ваканция за фирмите и да не им се начисляват лихви за дължимите данъци за този период. 

Това заяви във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

“Във Варна проведохме редица срещи. Акцентът им беше обсъждането на нашия План за възстановяване на България след ковид кризата, както и платформата ни“. Това заяви пред журналисти във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя беше в морската ни столица по време на обиколката й в страната. 

Нинова бе категорична: „Концентрирах разговорите ни върху една тема - икономиката, защото без възстановяване на икономиката няма да има нито възможност за социални политики, нито за реформа в здравеопазнето. Икономиката е в основата и на растежа на България”. 

Председателят на БСП посочи: “Смятаме, че 2021 е година за възстановяване на икономиката. Правителството харчи много пари, но те не стигат до фирмите и хората”. Тя даде и примери - множеството малки и средни фирми чакат своята помощ още от първата вълна на ковид през април-май на миналата година и още не са я получили.

Лидерът на българските социалисти отбеляза, че редица от малките и средни фирми са фалирали и затова безработицата е скочили до 400 000 нови безработни в края на миналата година. 

“От БСП имаме конкретни мерки как трябва да се действа, за да се подпомогне бизнеса. Първо - предлагаме всички услуги, които се искат от фирмите, за да кандидатстват по проекти да бъдат правени служебно и по електронен път, за да се избегне бюрокрацията. Това ще ги облекчи страшно много”, изрази готовност за подкрепа председателят на БСП.
Корнелия Нинова обърна внимание на това, че в момента фирмите са натоварени с много документи и бюрокрация и това предложение на левицата ще разтовари част от процеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови