Нинова: Обръщението 'мон шери' към Борисов ще ни струва целия транспортен бранш на България

OFFNews 12 май 2018 в 16:44 6714 0

Ще ви кажа пред какво предизвикателство са изправени България, Европа и българският национален интерес в тези дни и защо се изисква тази младежка енергия в Европа да се обедини и да търсим съмишленици. Тези дни Европа ще вземе решение за така наречения "пакет за мобилност" и това е избор и за България: дали ще защитим националния си интерес или отново ще бъдем послушните, които ще се задоволим с едно "мон шери" или "скъпи Бойко".

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на Четвъртата национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в партията.

Колко струва това "мон шери" - да заличиш цял транспортен бранш на една страна. Вчера в парламента нашите опоненти казаха: "Днес правителството и Бойко Борисов пишат историята". Добре. Ако правителството и Бойко Борисов днес защитят българския национален интерес и спрат този дискриминационен и несправедлив "пакет за мобилност", аз ще съм първата, която ще го поздрави и ще му стисне ръката, но се съмнявам. Те пропуснаха точно тази възможност, за която ви моля - търсете съмишленици. Българското правителство пропусна времето, в което можеше да се обърне към румънското, гръцкото, полското, испанското и португалското правителства, да намери съмишленици и да отстоява каузи. Не само българска национална, а европейската кауза за равни възможности, заяви от трибуната Нинова.

Аз се възхищавам на реакцията на младите европейци след провеждането на Европейския младежки форум в България. Тези смели и свободни младежи се изправиха срещу цялото статукво и казаха: вие съсипахте многогодишния труд на млади европейски хора с това, което направихте в България. Те се възпротивиха на това някой да ги командва и да им натиска копчетата кога да ръкопляскат и кога не. Те се възпротивиха на това, че не бяха участници в събитието и в политиката, а неми наблюдатели и слушатели. Това са нашите естествени съюзници - млади и смели хора, с които трябва да върнем Европа там, от където тя започна, на принципите, на които започна за свобода, за солидарност и за равни възможности, каза лидерът на БСП.

Радвам се да видя толкова младост, енергия и ентусиазъм в залата и вярвам, че нямате SMS-и кога да ми ръкопляскате, обърна се към залата тя.

Преди две години новото ръководство на партията започнахме една болезнена промяна, целта на която беше да дадем път на вас – младите, без да създаваме конфликт между поколенията, да осигурим приемственост, но и да имате възможности за изява и развитие. Вярвам, че след две години усещате резултата. Днес много от вас са новите общински председатели, областни председатели, новите депутати, членове на общински съвети, на областни съвети. Много от вас минаха през обученията на институти, политически школи, за да ви подготвим за онзи момент, в който вие ще поемете от нас нещата. Не се страхуваме, че ще вземете местата ни и ще ни смените. Това е задължително да стане, каза още Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!