Нинова: Новият проект на Кирил Петков и Асен Василев е дежавю на ИТН и Слави Трифонов

OFFNews 21 септември 2021 в 08:32 11480 0

Снимка Архив

От президента Румен Радев не сме чули категоричен отговор на въпроса дали подкрепя новия проект "Промяната продължава", чухме, че няма да предаде левите хора. А от Кирил Петков и Асен Василев разбрахме, че той им е казал: "Действайте". 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ. Тя припомни, че Националният съвет на партията е взел решение да подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова, а сега структурите номинират кандидати за президент, които ще бъдат разгледани отново на НС. 

Колегите от "Изправи се" и "Демократична България" малко избързват, като искат коалиция с "Промяната продължава". Много прилича на Слави Трифонов в началото - абсолютно дежавю. БСП ще се яви на изборите като коалиция "БСП за България", ще изчакаме да видим какво предлагат, какви ще са посланията на коалицията на Петков и Василев, обясни Нинова. 

По думите й засега има лозунги и говорене, като всички партии. Но размиването на идеологиите - няма ляво, няма дясно, за нас е опасно. Много искам да видя как ще приложат на практика колегите с десни средства леви цели. Актуализацията на бюджета, която внесе служебният министър Василев, няма нищо общо с приетата от парламента, обясни тя.

Промяната продължава - ами тя не е започнала. Да смениш директори на предприятия, на Автомагистрали - това не е промяна. Трябва да смениш закона, подчерта Нинова. Нека да им мине еуфоричният период, чакаме да кажат какво ще правят, коментира тя.

От новия проект не водят преговори с депутати от БСП, категорична бе Нинова, като коментира думите на Петков, че от трибуната на НС е видял почтени хора във всички партии и Крум Зарков е сред тях. Стоял си на трибуната и видял почтени хора - по кой критерий, това не е сериозно, смята Нинова. 

По думите й тя е смутена от твърдението, че всеки народен представител има право да взима свободно решения - не може всеки да е сам за себе си, трябва да имаш стабилно мнозинство, подчерта лидерът на БСП. 

Социологическите проучвания показват, че поведението ни в последните месеци е било правилно. Запазихме спокойствие и проявихме в емоционалното 46-ото Народно събрание, допълни тя. 

Отреждат ни второ или трето място с малка разлика различните агенции. Разочарованието на хората от новите партии на протеста, които не можаха да направят правителство върна ГЕРБ на първото място, коментира лидерът на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови