Нинова: Номиницията ми за вице на социнтерна е успех за България

OFFNews 23 февруари 2017 в 12:05 4811 11

Номинирана съм за поста вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Бях поканена лично от Луис Аяла- генералния секретар на международната организация. Приемам това като признание за България. Колкото повече българи има на високи международни постове в световни организации- това е шанс мнението на България по важни теми да се чува на най-високо равнище и да бъде отчетено.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира излязлата вчера информация за нейна номинация за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Тя подчерта, че това е признание и за БСП, което заедно с лидерското място на Станишев, начело на ПЕС, е показателно за авторитета, който партията е завоювала на международната сцена. 

Корнелия Нинова обясни, че изборът ще стане между 2 и 4 март на конгреса на Социалистически интернационал в Колумбия. Тя подчерта, че има номинирани 31 кандидати от всички континенти от Аржентина, Австрия, Белгия, Чили, Финландия, Унгария, Италия, Япония, Мексико, Молдова, Португалия, Русия, Испания, Турция, Албания, Ангола, Армения, Бразилия, Камерун, Коста Рика, Хаити. 

Крум Зарков: Успехът на Нинова в това състезание ще бъде грандиозен за цяла България 

Луис Аяла потърси разговор с нас и беше убеден, че Корнелия Нинова трябва да бъде номинирана по две причини. БСП е една от малкото социалистически партии в Европа, която в момента е във възход. Навсякъде социалистическите и социалдемократическите партии търпят някои негативи, заяви международния секретар на ИБ на НС на БСП и водач на листата на „БСП за България” за Русе Крум Зарков.

Като втора причина Зарков посочи, че Луис Аяла е присъствал на Конгреса на БСП, когато Нинова е била избрана за председател на партията, и е чул нейната реч. Той бил убеден, че нейната енергия и устрем ще имат принос къмсветовната организация. 

Крум Зарков обясни, че броят на вицепрезидентите и техните ресори ще бъдат решени от конгреса в Колумбия. Той уточни, че при избора на вицепрезидентите трябва да се спази баланс между географските ширини и половете на кандидатите. „Успехът на Корнелия Нинова в това състезание ще бъде грандиозен за цяла България”, заключи Крум Зарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11480

11

Plagiat

23.02 2017 в 20:23

Номинация за вице......
Ама за кой точно виц, щот вицовете и са много...

16008

7

Nik68

23.02 2017 в 14:42

Може би успех за БСП. Аз не се чувствам по-различно след номинацията, като българин.

12359

6

kibrito

23.02 2017 в 14:30

Дано я изберат! Ще се отървем от още един паразит като Станишев.