Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова: Не вникнахме в същността на проблемите, а просто ги закърпихме

Елена Николова 15 септември 2021 в 14:01 1255 0

Големият грях на 46-ото НС е, че не се намери разум да се случи промяна. Това заяви Корнелия Нинова в декларация от името на БСП от трибуната на НС.

По думите й 46 парламент е започнал по грешен начин "и нямаше как да продължи по правилен". Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии- партии на статуквото и партии на промяната. Сбъркано, защото Вие, уважаеми колеги от новите партии, разбирахте факти, които са били в парламента, без да се дава сметка, че това да си в парламента не означава задължително, че ще управляваш, че си част от модела на ГЕРБ, подчерта Нинова. 

Лидерката на социалистите изтъкна, че според логиката на "новите партии" те вече са статукво, тъй като вече участват във втори парламент. Освен това по думите й до провала за съставяне на кабинет "лоша шега е изиграла" "илюзията за плаващи мнозинства":

"Плаващо мнозинство означава плаваща покупко-продажба - на гласове, на интереси", отбеляза още Нинова. 

Освен това като друга причина за провала тя посочи "емоциите и интересите на Аз-а, които взеха връх над разума и интересите на държавата".

Относно работата на 46-ото НС Нинова заяви:

"Ние не вникнахме в същността на проблемите, а просто ги закърпихме през тези 3 месеца". 

Въпреки това тя смята, че приетата актуализация е показателен акт на 46 парламент, който е върнал законността и правовата държава "там където им е мястото". Това е голямото достойнство на актуализацията, че не се раздадоха тези пари от служебния кабинет, с постановления на МС, че не се раздадоха на път и зад път, подчерта още лидерката на левицата. 

След края на декларацията , депутатът от ИБГНИ адв. Николай Хаджигенов се обърна към Нинова от трибуната на НС и заяви: 

"Г-жо Нинова, за да не ви смятат за партия на статуквото, не гласувайте с ГЕРБ и ДПС."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!