Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова: Най-големият проблем според БСП е покачването на цените

Преди 5 години най-големият ни враг не беше ГЕРБ, а страхът и апатията на хората, подчерта тя

OFFNews 03 декември 2021 в 10:23 957 0

Най-големият проблем според БСП сега е покачването на цените. Трябва да проявим разум и да не допуснем и четвърта криза в държавата - политическа. 

Това заяви Корнелия Нинова в обръщението си към депутатите на първото заседание на 47-ото Народно събрание. 

От БСП за България влизаме в този парламент с три приоритета - възстановяване на държавността и принципа на разделение на властите
превеждане на държавата през кризите с грижа за хората и активна проевропейска външна политика на равноправни партньори с други държави от Евросъюза, заяви лидерът на БСП в оставка. 

България е в уникална ситуация, когато служебният кабинет е внесъл проект за държавен бюджет за догодина, очертаващото се правителство подготвя друг, защото вече има нови приоритети, и нито един от двата проекта няма шанс да бъде приет до края на годината, каза Нинова. И увери, че БСП е готова с програма за първите сто дни на управлението и тя е финансова обезпечена. 

Преди 5 г. точно тук нарекохме досегашния модел на управление "Паралелна държава на задкулисието." Започнахме нашата битка. Бяхме сами и не беше леко. Най-големите ни врагове не бяха ГЕРБ, а страхът и апатията на хората, че нищо не може да се промени. Преди година хиляди излязоха на площадите, преодолели този страх и пожелали промяна. Днес разбираме нашата задача да направим тази промяна", каза още Нинова.

Ще положим максимални усилия да се състави стабилно мнозинство в парламента и редовно правителство, увери Корнелия Нинова.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!