Нинова към партиите на протеста: Късно е, колеги, за китка, Борисов се бетонира в енергетиката

OFFNews 20 април 2021 в 14:43 9355 0

Пет пъти предупредихме, че моделът "Борисов" в момента се окопава. Пет пъти подадохме ръка на новите партии "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" за разграждане на този модел и те пет пъти я отхвърлиха. Но точно с едно действие за един ден бетонирахме Борисов в най-стратегическия за икономиката, националната сигурност и за геополитиката сектор - енергетиката. 

"Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг. Тя припомни, че БСП внесе в парламента предложение за мораториум върху сделки и смяна на бордове на правителството в оставка до идването на нов кабинет. Тези нови политически субекти за промяна на статуквото отхвърлиха предложението ни. След като разбраха гафа си, започнаха да се обясняватт с някакви процедурни хватки", коментира днес Нинова. 

Ако перифразирам една поговорка: "Късно е, колеги, за китка. Защото ето какво се случи за един ден: спешно, на извънредни заседания, се излъчиха нови бордове на енергийните дружества. Проведоха се общи събрания. Събраха се десетки необходими документи. Произнесе се министърът на енергетиката. Всичко това е вписано в Агенцията по вписванията за 24 часа. Нещо, което обикновено отнема седмици. Това са промени в БЕХ, АЕЦ "Козлодуй", "Минпроект", обясни Нинова. 

Борисов се бетонира в енергетиката за пет години напред. Такива са договорите на новите бордове, обобщи лидерът на БСП и председател на парламентарната група на социалистите. 

За нас остава един въпрос - защо уж новите партии - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" - обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него, попита Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови