Нинова: Изправихме се с 1 лев субсидия срещу милионите на властта

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2019 в 09:15 1381 3

Корнелия Нинова

Местните избори бяха трудни за БСП, но постигнахме добър резултат - от нито една победа в областен град през 2015-а сега спечелихме в четири.

Това обобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова в сутрешния блок на bTV. Тя допълни, че само 77 гласа не са стигнали за победа в Шумен. "

„Петата – Шумен беше на кантар със 77 гласа по-малко за нас при 400 невалидни бюлетини. "Там ще искаме допълнително броене на бюлетините и вероятно може да е петата област за нас”, посочи тя.

Нинова повтори тезата на Мая Манолова, че на изборите е имало масово купуване на гласове и че очаква прокуратурата да провери сигналите.

„За да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс, а ресурсът е в управляващата партия. Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на управляващите – го прави, защото е зависим от тях. Ние се изправихме с 1 лев субсидия срещу милионите на властта”, коментира червеният лидер.

Нинова призна, че левицата не е спечелила позиции в големите градове София, Пловдив и Варна, но според нея не това е важното и диалогът не бива да се измества в тази посока.

„Знам кое ги боли - че надпартийни кандидати събират повече подкрепа, извън БСП. Сериозните неща за изборите са ниската избирателна активност, недействителните бюлетини и апатията у хората. В София БСП и Мая Манолова вървят заедно, защото тя е кандидатът, който подкрепихме. Гласовете за листата показват двойно увеличение на резултата – от 7 ще имаме 15 общински съветници, това е партийният вот. Вотът, който Мая събира, акумулира и допълнителна енергия”, коментира Нинова.

Тя коментира още, че Борисов го е яд, че хора са се обединили срещу неговото управление: „Изпуска си нервите, говори обиди персонално към хора, това не е политика. Това показва страх, безсилие и яд." Според Нинова БСП има успех, защото са показали ново поколение млади политици и надпартийни кандидати. Тя допълни, че откакто е председател на социалистите, партията е в тенденция на повишаване на доверието.

„Борисов тръгва по моя път, но не стига до край и може би е късно. Аз тръгнах по този път преди три години и си нося тежкия кръст. Апатията у хората е към всички партии, ниската избирателна активност е шамар за всички ни. Борисов каза: „Ще наложа мандатност за кметове”. Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите”, посочи тя и добави, че БСП е наложила мандатност и при председателя, докато Борисов „иска да бъде вечен”.

"Очакваме от Елена Йончева повече", каза още председателят на БСП  във връзка с работата на евродепутатката в Брюксел.

„Тя се включи в кампанията за местните избори, помагаше на младите колеги, участва в нашия политически живот. По отношение на корупцията очакваме повече”, каза още тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

3

мнение от IP

05.11 2019 в 16:26

Двойна гавра се явява това, че ГЕРБ е псевдодясна и псевдодемократична, а от тях ще ни спасява кой?...Нинова. БСП пък е псевдолява и псевдодемократична. И да не се правят на бедни борци за свобода, при положение, че партията е толкова компрометирана, че и милиони да извади, пак няма да спечели хората.

2356

2

Бабатунде

05.11 2019 в 09:47

Иначе Нинче, жено прос*та, едно момче от София, ви направи за смях всички с 20 000 лв. ! На теб толкова сигурно ти е разхода за грим на месец !

2356

1

Бабатунде

05.11 2019 в 09:45

Абе в кръвта им ли е на комунистите да ламтят за пари, или се учи с времето ?