Нинова иска служебният кабинет да обясни за машините, Спецов да каже какво ДДС е платила Сиела

OFFNews 11 ноември 2021 в 08:56 1582 0

Служебният кабинет трябва да даде отговор за тези машини, които се появяват допълнително, не ЦИК, не доставчикът Сиела Норма. Трябва да се включат шефът на НАП и на митниците. 

През коя граница са минали тези машини, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова тв. Г-н Румен Спецов трябва да извади документите и да каже тези машини извън договора дали имат платено ДДС и колко. Митниците - ако са за Албания и Грузия машините, трябва да има договор за реекспорт. Такова е българското законодателство, обясни Нинова. 

Част от машините за гласуване е очевидно, че не са внесени по правилата. ЦИК казва, че не знае за тези устройства. Докато гадаем, „Сиела” се обърка в обясненията си. Първо каза, че са Грузия и Албания, след това за резервни части, припомни Нинова. Правителството трябва да отговори, категорична бе тя. 

Аз съм юрист и чета закони. В Изборния кодекс пише така - „Ако машина се повреди, се минава на хартия”. Не се сменя, не се подменят резервните части в деня на изборите. На 11 юли във Велико Търново се случи точно така”, коментира още лидерът на БСП.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови