Нинова: Имаме сериозно желание за правителство. Няма да имитираме преговори, очаквайки избори

БСП и "Продължаваме промяната" започнаха преговорите за съставяне на кабинет

Йорданка Веселинова 19 юли 2022 в 10:45 2410 0

Преговорите между БСП и ПП

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Преговорите за съставяне на правителство между БСП и ПП в Народното събрание

БСП и "Продължаваме промяната" започнаха преговорите за съставяне на кабинет. Двете партии проведоха разговор на лидерско ниво в сградата на Народното събрание.

Вчера левицата получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Лидерът на партията Корнелия Нинова отново заяви, че предложението за премиер трябва да дойде от най-голямата партия -  ПП. Нинова каза още, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление, в основата на което трябва да залегне управленската програма, изготвена от ПП преди няколко седмици. 

Днес Нинова препотвърди, че именно "Продължаваме промяната" следва да е в ядрото на новия кабинет.

"Гарантираме Ви, че имаме сериозно желание да направим правителство. Нямаме никакво намерение да имитираме преговори, да тупаме топката, очаквайки избори", заключи тя.

Премиерът в оставка Кирил Петков отново заяви, че на България ѝ трябва стабилност и не бива да се стига до поредни предсрочни избори. Той припомни, че е нужен редовен парламент за приемането на 22 закона по Плана за възстановяване и устойчивост. Като ключов "измерител за борбата с корупцията" той посочи приемането на закона за КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за председател.

В момента срещата между двете формации продължава при закрити врата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!